Порошенко вніс зміни до положення про виплату стипендій олімпійським призерам

Порошенко вніс зміни до положення про виплату стипендій олімпійським призерам

Укрінформ
Україна більше не платитиме своїм олімпійським призерам, виступаючим за інші країни.

Крім того, державна стипендія відтепер не призначатиметься призерам Олімпіад, які досягли пенсійного віку. Про це повідомляє focus.ua

У середу, 8 листопада, президент України Петро Порошенко вніс зміни до положення про виплату стипендій призерам і чемпіонам Олімпіад. Відповідний указ опублікований на сайті президента України.

Відтепер державна стипендія не призначатиметься призерам Олімпіад, які проживають в Україні, у разі їх виступу в офіційних міжнародних змаганнях за інші країни.

Також був доповнений пункт 9 положення "Про державні стипендії чемпіонам і призерам Олімпійських, Паралімпійських та Дефлімпійських ігор", згідно з яким спортсмена можуть позбавити стипендії за прийом заборонених препаратів і участь в змаганнях під прапором інших країн.

Читайте також: Жданов: у Пхьончхані-2018 найбільше сподіваємося на біатлон

Крім того, державна стипендія тепер не призначатиметься призерам Олімпіад, які досягли пенсійного віку. У разі смерті стипендіата виплата 50% його неповнолітнім дітям до досягнення ними 18-річного віку буде здійснюватися Міністерством молоді та спорту за поданням національної спортивної федерації з виду спорту, Національного комітету спорту інвалідів України або спортивної федерації інвалідів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-