"Феррарі" відмовиться від участі у "Формулі-1", якщо зміниться регламент гонок

Укрінформ
Президент "Феррарі" Серджіо Маркіонне незадоволений планами власників "Формули-1" змінити регламент змагань у 2021 році.

За його словами, ці зміни можуть призвести до відходу італійської команди з цього виду спорту.

"У Liberty є кілька хороших намірів, одне з яких полягає в тому, щоб знизити вартість утримання команди. Але є й такі ідеї, з якими ми не зовсім згодні. Зокрема, з якихось причин унікальність силових установок вони не хочуть бачити в якості відмінної риси складу учасників. І мені б не хотілося рухатися далі в цьому напрямку.

З огляду на те, що ми не згодні з такою стратегією розвитку гонок і бачимо, що в 2021 році спорт може стати зовсім іншим, "Феррарі" готова зробити деякі дії. Якщо не буде певних умов, які несуть вигоду для бренду і положення на ринку, а також спрямованих на зміцнення унікальної позиції "Феррарі", то "Феррарі" відмовиться від участі у "Ф-1".

Відхід був би вигідний для нас з точки зору доходів і витрат. Але ми залишатимемося тут до останнього. "Формула-1" - в нашій крові з моменту нашої появи. Однак вести себе по-іншому ми не можемо. Якщо пісочницю, в якій ми граємо, змінити до невпізнання, то ми не захочемо в ній більше грати", - цитує Маркіонне tribuna.com

У найближчий вівторок відбудеться зустріч власників "Формули-1" зі стратегічною групою, на якій обговорюватимуться такі питання, як обмеження бюджету, нова структура управління спортом і перегляд спортивної та комерційної системи.

Читайте також: Формула-1: Хемілтона пропонують нагородити орденом Британської імперії

Нагадаємо, що "Феррарі" і раніше неодноразово загрожувала залишити "Формулу-1", але жодного разу не виконала обіцянку. Втім, це перша подібна заява в епоху роботи Серджіо Маркіонне на посаді президента компанії.

Фото: autosport.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-