Андрій Шевченко: Хочу продовжити роботу з національною збірною України

Андрій Шевченко: Хочу продовжити роботу з національною збірною України

Укрінформ
Головний тренер національної футбольної збірної України Андрій Шевченко взяв на себе відповідальність за третє місце команди у кваліфікаційній групі і невихід на чемпіонат світу-2018.

Разом з тим, на прес-конференції у Києві наставник головної команди країни, володар "Золотого м'яча"-2004 висловив бажання продовжити роботу зі збірною, оскільки в ній прослідковується "ігровий прогрес", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Беру відповідальність за невихід збірної на чемпіонат світу на себе. Не хочу, проте, йти з посади на півдорозі, оскільки бачу прогрес у грі команди, упевнений, що вона може грати краще. Мою тренерську долю має вирішити виконком Федерації футболу України, який може пройти найближчим часом", - сказав Шевченко.

Аналізуючи виступ збірної, він навів журналістам деякі цифрові викладки.

"Ще до початку кваліфікації ми проаналізували гру збірної, клуби, якості футболістів, тенденції вітчизняного футболу, - розповів тренер. - Головні проблеми в нас були на лівому і правому флангах захисту, а також у нападі. Так, у матчі з хорватами пропускав гру Кравець, не мав практики Беседін. Довелося виставити в центр нападу Ярмоленка. Якщо підсумувати виступ у відбірковій групі, скажу, що за всіма середніми показниками ми поступилися лише хорватам (відповідно 58 і 62 відсотки). За створеними моментами та кількості ударів ми лідируємо, а ось за реалізацією йдемо останніми. Україна також посідає 2-е місце за організацією оборони й лише 5-е - за кількістю виграних єдиноборств...".

Він висловив упевненість, що збірна України гратиме в креативний, контактний та комбінаційний футбол.

"Прагну прищепити національній збірній креативний, контактний та комбінаційний футбол. Щоб атакуючі й оборонні дії команди були зібрані в один блок. Команда має контролювати м'яч. На контратаках можна досягти лише локального успіху, але постійного класу - ніколи. Щоправда, для цього має бути вищим рівень чемпіонату Украни та кваліфікація окремих виконавців", - зазначив наставник національної команди.

Читайте також: Каха Каладзе обраний мером Тбілісі

Нагадаємо, що Шевченко почав працювати зі збірною у червні 2016 року, підписавши контракт за схемою 2+2.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-