Жером Вальке відкинув звинувачення ФІФА у хабарі від президента ПСЖ

Жером Вальке відкинув звинувачення ФІФА у хабарі від президента ПСЖ

Укрінформ
Колишній генеральний секретар ФІФА Жером Вальке відкидає звинувачення на свою адресу з приводу отримання хабара від президента паризького футбольного клубу ПСЖ Нассера Аль-Хелаїфі.

12 жовтня ESPN повідомляв про підозри в дачі хабара Вальке за отримання телевізійних прав на чемпіонати світу 2026 і 2030 років. Швейцарські прокурори вже відкрили справу з цього приводу і встигли допитати колишнього генерального секретаря. Про це повідомляє Sport Arena

Екс-генсек ФІФА відкидає подібні звинувачення на свою адресу, звертаючи увагу, що рішення з приводу надання прав на показ мундіаля в 2026 і 2030 роках не залежало від нього.

"Мене просили відповісти на питання про хабарі в зв'язку зі звинуваченнями ФІФА в мою адресу. Схоже, у них є величезне бажання остаточно мене закопати. Можу лише сказати, що не отримував щось взамін на що-небудь.

До того ж переговорний процес з приводу надання телевізійних прав був прерогативою спеціального відділу, остаточне рішення ухвалювали фінансовий і виконавчий комітети ФІФА. Це не було моє рішення, у мене не було стільки влади, щоб здійснювати подібні угоди без контролю. Тому відкидаю будь-які звинувачення на свою адресу. Нічого не отримував від Аль-Хелаїфі", - сказав Вальке L'Equipe.

Читайте також: Корупційний скандал у ФІФА: проти Блаттера відкрили ще одну справу

Нагадаємо, що раніше Жером Вальке був довічно відлучений від футбольної діяльності за ряд корупційних дій, доведених слідчими органами і комітетом з етики ФІФА.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-