Україна - Хорватія: Бій за шанс

Україна - Хорватія: Бій за шанс

Укрінформ
Сьогодні наша збірна повинна обіграти Хорватію, щоб посісти друге місце в групі і готуватися до відбіркового плей-офф.

Україна – Хорватія. Відбірковий матч ЧС-2018. 9 жовтня. Київ. НСК «Олімпійський». 21:45. Арбітр: Фелікс Брих (Німеччина). Пряма трансляція на телеканал «Україна» та «Футбол 1».

Для Андрія Шевченка, його штабу і усієї команди настає черговий момент істини. В останньому матчі у відбірковій групі на ЧС-2018 нашій збірній необхідно лише перемагати Хорватію. Ця перемога гарантуватиме нам друге місце в групі і подальшу боротьбу за путівку на ЧС-2018 у кваліфікаційному плей-офф. Про перше місце ніхто не говорить, бо сподіватися, що Ісландія вдома не обіграє Косово несерйозно. Вдома ісландці перемелюють будь-кого. Тож будьмо реалістами.

Читайте також: Перед матчем з Україною Хорватія змінила головного тренера збірної

Тим більше, що перемогу над Хорватією ще потрібно здобути. Навіть над кризовою Хорватією, у якої раптово змінили головного тренера, а гра в нападі цілком розвалилася. Четвертий матч поспіль наш суперник не може реанімувати свою зіркову атаку і не факти, що Златко Далич зумів це зробити за два дні. Все, на що залишається покладатись хорватам у Києві – це на клас своїх зірок (Модрич, Ракитич, Перишич, Манджукич) та вражене самолюбство.

Мотивація виходить на перший план і у нашої збірної. А що робити, коли  якісного прориву у грі «синьо-жовтих» так і не сталося. Ми й надалі залежні від форми і настрою наших лідерів Коноплянки та Ярмоленка. Не позбулися ми й інших недоліків – кадрові «дірки», відсутність нападників, проблеми з «фізикою», які непростий матч з Косово лише посилить. Шевченко нічого не залишається, як в черговий раз говорити правильні слова в роздягалці та шукати бодай якесь посилення у грі.

У порівнянні з матчем проти Косово, у нас будуть дві вимушені заміни. Дискваліфікованих Ордеця і Кравця замінять Кучер (або Ракицький, якщо вчасно одужає) та Бесєдін. Хоча, зважаючи на те, як вдало з косоварами зіграв на позиції форварда Гармаш, то Шевченко цілком може виставити в нападі динамівського півзахисника. Читається також і заміна втомленого Ротаня на Степаненка в опорній зоні і поява Марлоса з перших хвилин у зоні нападу.

Читайте також: Ракицький, Коваленко і Зінченко повернулися в національну збірну

Як нам обіграти Хорватію? Перед матчем Шевченко і Ярмоленко не стали вдаватися в ігрові тонкощі, а в один голос сказали про фіналі і перемогу за будь-яку ціну. Швидше за все, і футбол ми побачимо такий – без тактичних викрутасів, у жорсткій боротьбі і на емоціях. Вочевидь, виграє той, хто менше помилятиметься і чиї зірки забудуть про свій статус і погодяться на самопожертву заради команди.

Святослав Василик, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-