Піке: Збірної Каталонії немає, гратиму за збірну Іспанії

Піке: Збірної Каталонії немає, гратиму за збірну Іспанії

Укрінформ
Захисник каталонського футбольного клубу "Барселона" і збірної Іспанії Жерар Піке пояснив ситуацію щодо його участі в референдумі Каталонії та подальшому перебуванні у збірній Іспанії.

"Я тут, щоб прояснити ситуацію, тому що мене попросив тренер. Я постараюся допомогти команді будь-яким способом, яким тільки можу.

Інформація про конфлікт з Рамосом - брехня. Ми відмінно ладнаємо.

Ті, хто виступають за незалежність Каталонії, можуть грати за збірну Іспанії. Якщо немає збірної Каталонії, немає іншого вибору, крім як грати за Іспанію.

Я ніколи не позиціонував себе як прихильника чогось конкретного. Все, що я говорив: люди повинні мати право голосу. Навіть якщо ми один з одним не згодні, ми повинні поважати один одного і вести діалог.

Чи виступаю я за незалежність? Це питання на мільйон доларів. Я публічна фігура і не можу говорити про це. Ми в складній політичній ситуації, і єдиний вихід - діалог. Всього можна домогтися за допомогою діалогу.

Поміняв би я збірну в разі незалежності? Я не думав про це. Як я відреагую на незалежність? Яка різниця? У мене є думка, але вирішувати не мені. Я хочу, щоб люди зрозуміли, що я захищаю свою позицію, але я поважаю і розумію, що багато хто вважає по-іншому.

Все, чого я хочу зараз - провести хороший матч в п'ятницю. Думаю, у цього найвищий пріоритет. Що мене найбільше засмутило, так це тиск на моїх партнерів по збірній. Саме тому тут сиджу я. Нам всім потрібно сісти за стіл і почати переговори. Не тільки політикам - всього народу", - цитує Піке tribuna.com

Читайте також: Піке не залишить розташування збірної Іспанії

Нагадаємо, що 6 жовтня збірна Іспанії проведе поєдинок проти Албанії в рамках відбору до чемпіонату світу-2018 з футболу.

Фото: Daily Mail

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-