Климпуш-Цинцадзе нагородила переможців

Климпуш-Цинцадзе нагородила переможців "Ігор нескорених"

Фото
Укрінформ
Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе узяла участь у церемонії нагородження призерів одного з етапів змагань «Ігри нескорених» у Торонто.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, Климпуш-Цинцадзе вручила нагороди переможцям змагань з плавання серед жінок.

Після цього віце-прем'єр-міністр поспілкувалася із членами збірної України, які цього року вперше отримали право змагатися у Іграх.

Додамо, що саме тріумфом на змаганнями з плавання українська збірна завершує участь на «Іграх нескорених». 28-річний військовослужбовець Міністерства оборони України Павло Будаєвський виявився найшвидшим у всіх запливах, у яких брав участь, і виборов для нашої команди 4 золоті медалі.

Читайте також: Україна виборює ще чотири золота на Іграх нескорених

Всього ж у скарбничці нашої команди є 14 медалей: вісім золотих, три срібні та три бронзові. З них 7 нагород військові спортсмени вибороли у останній день.

Нагадаємо:Invictus Games це – міжнародні спортивні змагання серед військовослужбовців та ветеранів, які зазнали травм, поранень або захворювань під час або внаслідок виконання службового обов'язку.

Перші Ігри відбулися 2014 року в Лондоні. У 2016 році Ігри Нескорених пройшли в Орландо (США), а у 2017 року понад 550 військових спортсменів зустрілися в Торонто, де змагалися у 12 адаптивних спортивних дисциплінах.

До основного складу української збірної входять 15 спортсменів, усі з яких проходили службу під час антитерористичної операції. Це люди віком від 22 до 50 років з різних куточків України. Багато хто з них є кандидатом в майстри або майстром з різних видів спорту, деякі брали участь в марафонах, півмарафонах, змаганнях з тріатлону IRONMAN або в марафоні морської піхоти США.

Фото: прес-служба офісу Віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-