«Шахтар», про який ми мріяли

«Шахтар», про який ми мріяли

Укрінформ
Команда Паулу Фонсеки з перемоги розпочала Лігу чемпіонів.

«Шахтар» переміг в першому матчі групового турніру Ліги чемпіонів, обігравши італійський «Наполі» 2:1. На голи Тайсона і Феррейри гості відповіли реалізованим пенальті від Міліка. Український чемпіон продемонстрував гідний футбол, використавши свої моменти і нівелювавши сильні сторони суперника.

Перед матчем Паулу Фонсека казав, що для того аби обіграти «Наполі» потрібно бути «ідеальними» на полі. Вважатимемо, що «гірники» наблизились до еталону в уявленні свого тренера. Якщо відкинути зайві нерви та необов’язкові помилки, то гра «Шахтаря» дійсно була розкішною. Головного претендента на чемпіонство в італійській Серії А не перебігали чи перештовхали, а саме переграли.

Читайте також: "Шахтар" з перемоги над "Наполі" стартував у Лізі чемпіонів УЄФА

Так, «Наполі» мав перевагу у володінні м’ячем (42% на 58%) і ударах (11 проти 16). Натомість, «Шахтар» виграв більше єдиноборств і здійснив більше вдалих загострень. А головне, «Шахтар» намагався грати на рівних. У команди «клеїлась» комбінаційна гра в середині поля та активні дії Срни та Ісмаїлі на флангах. Як результат, гол Тайсона. Зауважимо, що гольову атаку розпочав саме Срна.

"Шахтар" в першому матчі групового раунду Ліги Чемпіонів переграв "Наполі" з рахунком 2: 1 / Фото: В'ячеслав Мадієвський

За рахунку 1:0 «Шахтар» вміло протидіяв атакам «Наполі». Але гості все ж серйозно притисли команду Фонсеки до їх воріт. Насамперед, завдяки активності на краях Кальєхона та Інсіньє. Небезпечними були і стандарти у виконанні «Наполі». Хоч і з пригодами, але «Шахтар» вдало відзахищався до перерви. В цілому перший тайм був за «Шахтарем». Тайсон забив і мав нагоду відзначитись ще. Команда Фонсеки не стала зачинятись на власній половині поля, а намагалася нав’язати гостям свій футбол.

Однак, не залишало враження, що гості здатні грати ще сильніше. Фонсека на це очікував і підготував до цього команду. Фред і Степаненко знищили усі потуги «мотора» гостей Гамшика. Той взагалі отримав найнижчу оцінку за матч і залишив поле на початку другого тайму. А от у Марлоса, Бернарда і Тайсона не зникло бажання створювати швидкі проникаючі атаки. Саме наша контргра нівелювала перевагу «Наполі» в класі. 

Читайте також: Чи побачимо «ідеальний» «Шахтар»?

Ще один ключовий фактор перемоги - «Шахтар» не лише протримався у перші 10 хвилин після перерви, але й забив м’яч. Тут на найвищому рівні було усе – і простріл-парашют від Степаненка, і гольове чуття Феррейри.

Все йшло за планом Фонсеки. І хоча потім були неймовірно важкі півгодини, самовіддана гра травмованого Ордеця та гол у відповідь від Міліка, не полишало відчуття, що ці три очки «Шахтар» вже не віддасть. Команді і сил вистачило, і козир у вигляді Коваленка ледь не спрацював. Віктор мав забивати третій і знімати усі питання.  

У підсумку маємо, заслужену перемогу, успіх Фонсеки-тактика і великий заряд оптимізму на цю кампанію в Лізі чемпіонів. Наскільки оптимізм виявиться виправданим подивимось в другому турі, коли «Шахтар» зіграє на виїзді з «Манчестер Сіті».

Святослав Василик, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-