Чи побачимо «ідеальний» «Шахтар»?

Чи побачимо «ідеальний» «Шахтар»?

Укрінформ
Сьогодні команда Паулу Фонсеки стартує в Лізі чемпіонів. 

Ліга чемпіонів. Груповий турнір. 1 тур. «Шахтар» - «Наполі». 13 вересня. 21:45. Харків. Стадіон «Металіст». Арбітр – Фелікс Цвайєр (Німеччина). Пряма трансляція на телеканал «Україна» та «Футбол 2».

Для Паулу Фонсеки та його команди нинішній груповий етап Ліги чемпіонів – це момент істини. Португальський тренер очолював «Шахтар» саме з метою засвітитися в головному клубному турнірі Європи. А бразильці Фред, Бернард, Марлос і Тайсон досі в команді, бо їх переконували – зачекайте, успішно відіграєте ЛЧ і ваша трансферна привабливість зросте. Так, вони вже готові грати в топ-чемпіонатах, але цієї осені кожен з них здатен зробити крок вперед в кар’єрі, якщо виведе «Шахтар» у плей-офф ЛЧ.

Читайте також: "Шахтар" прибув до Харкова на матч Ліги чемпіонів УЄФА

Будьмо відверті, чемпіону України не пощастило з жеребом. На сьогоднішній день незрозуміло, як команди Фонсеки збирається випереджати в групі «Манчестер Сіті» та «Наполі». При цьому третій суперник – «Фейєноорд» також націлений на плей-офф. Якщо в УПЛ «Шахтар» здатен дотискати кожного суперника, то в ЛЧ потрібен зовсім інший рівень. Там помилок, на які страждає команда Фонсеки (огріхи в захисті, погана концентрація на початку матчів, слабка реалізація), не пробачатимуть. Або у донеччан є чималий резерв, щоб змагатися з «Ман Сіті» та «Наполі» у відкритому футболі, або ж тренерський штаб готує фаворитам ефективні захисні моделі.

Багато залежатиме від стартового матчу з «Наполі». В Харкові вкрай важливо брати хоча б очко. Ні в яком разі не програвати. Це додасть команді впевненості, не зажене її одразу на дно таблиці. Фонсека каже: «Нам потрібно бути ідеальними, аби впоратись з «Наполі». Від своїх принципів ведення гри ми не відмовлятимемось, але в першу чергу спробуємо нейтралізувати сильні сторони суперника». Що це означає? Вочевидь, Фонсека готує якийсь мікс тактик з контролем м’яча, персональною грою проти лідерів «Наполі» та контратаками.

Читайте також: Футбол: У грі "Шахтар" - "Наполі" букмекери бачать фаворитами італійців

До речі, про лідерів. У складі «Наполі» достатньо майстрів найвищої кваліфікації, а таких зірок як Гамшик, Інсіньє та Мертенс у складі «Шахтаря» немає. Ну, як немає. Потенційно Фред, Бернард і Тайсон нічим не гірші, але їм бракує досвіду гри на найвищому клубному рівні. Все ж УПЛ – це навіть не Серія А. Тут важливо, аби Фонсека знайшов не лише потрібні схеми, але й слова. Сила мотивації іноді здатна робити дива. Ну, і хотілось би серед героїв матчу побачити і українських футболістів «Шахтаря». Скажімо, чому б Коваленку не взяти і позатикати роти своїм критикам.

Святослав Василик, Київ 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-