Суркіс: Гармаш і Сидорчук повернулися зі збірної психологічно надламаними

Суркіс: Гармаш і Сидорчук повернулися зі збірної психологічно надламаними

Укрінформ
Президент київського футбольного клубу "Динамо" Ігор Суркіс прокоментував перемогу команди над "Олександрією" (3:0) та виступив з критикою тренерського штабу збірної України щодо гравців Сергія Сидорчука та Дениса Гармаша, які викликались на матч проти Ісландії, але на поле так і не вийшли.

"У поєдинку проти "Олександрії" все склалося вдало, ми завоювали три очки, тепер готуємося до наступної гри. Порадував хороший другий тайм - команда показала відмінну динаміку та мотивацію. Мені сподобалися майже всі футболісти. Не забувайте, що Гонсалес не брав участі в двох поєдинках за свою збірну, й дуже довго летів. Хворим приїхав Віда, тому сьогодні не грав.

Читайте також: Футбол: "Динамо" без Ярмоленка обіграло "Олександрію"

Не розумію, навіщо викликати наших футболістів до збірної України, якщо вони там не грають. Ті ж Сидорчук, Гармаш - найкращі виконавці в Україні. А Циганков та Шепелєв могли допомогти молодіжній збірній. Якщо їх викликають для кількості, то наступного разу ми будемо на це реагувати більш жорстко. Зрозумійте, я вкладаю гроші у футбол, а в збірній сидять розумники (я не маю на увазі Андрія Шевченка), які радять, кого ставити, а кого - ні.

Ті ж Гармаш та Сидорчук летіли шість із половиною годин до Ісландії не для того, щоб їх не випустили, коли команда програвала. Невже вони гірші за тих, хто грав? Гарантую, що вони за майстерністю та бійцівськими якостями, бажанням боротися за Батьківщину, сильніші за тих, хто вийшов на футбольне поле.

Так, ейфорія після матчу з Туреччиною не пройшла, але для цього є тренерський штаб, який повинен розглянути матч та зрозуміти, що не потрібно смикати футболістів, які мають достатньо ігрової практики, й перебувають на провідних ролях у такому клубі, як "Динамо". Думаю, ігровий час їм можна було знайти.

Читайте також: Шевченко: Гра проти Ісландії прийнятна, результат - ні

Кажуть, що проблематично у збірній грають виконавці, які у клубах не мають ігрової практики - а хіба Зінченко її має? Потрібно же толково підходити до цього питання. Я би хотів переговорити з Шевченком стосовно цього. Якщо гравці не потрібні - не треба. Такі виконавці з досвідом, як Гармаш чи Сидорчук, повернулися психологічно надламаними, оскільки відчувають, що могли допомогти збірній. Упевнений, вони віддали би всі сили - тим паче, що грали через два дні на третій, і необхідна була ротація. Не хочу нікого критикувати, в тому числі футболістів, які грали, але ми всі відповідаємо за результат збірної, а не лише тренерський штаб та ФФУ", - цитує Суркіса офіційний сайт ФК "Динамо"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-