Забірченко: Нашим баскетболістам до снаги обіграти Ізраїль

Забірченко: Нашим баскетболістам до снаги обіграти Ізраїль

Укрінформ
Екс-капітан національної збірної Дмитро Забірченко, за плечима якого участь у двох чемпіонатах Європи і чемпіонаті світу 2014-го року, вважає, що після кількох поразок команда ще має шанс вийти з групи, перемога над Ізраїлем відчинить українським баскетболістам двері у плей-оф Євробаскета-2017.

"Ми зі складнощами пробилися на чемпіонат Європи, то ж участь у фінальній стадії вже можна вважати успіхом. Деякі сильні баскетбольні країни залишилися за бортом цього свята гри. Скажімо, Боснія не бере участі, Болгарія, Нідерланди, а вони нас обіграли на підготовчому турнірі в Італії. Це непогані збірні, а вони не змагаються, на відміну від нас. А ми граємо і вже маємо у своєму активі одну перемогу, ще й маємо шанс за підсумком протистояння з Ізраїлем пробитися у плей-офф. Тому, розповідати зараз про невдалий виступ не можна. Треба дочекатися останньої гри, багато у чому визначальної, бо перемога в ній може відчинити перед нами двері у плей-оф. А вихід з групи вже можна вважати успішним виступом.

Зараз є шанс пробитися далі. Зрозуміло – в активі лише одна перемога. Добре, що ми її маємо, бо це дає нам привід сподіватися на краще.

На мою думку, якби усі гравці-українці, яких ми маємо, приїхали б у збірну, вона виглядала б сильнішою. Не було б травми у Фесенка, не було б травми у Гладиря, змогли б приїхати Лень, Боломбой тощо. Акценти гри були б іншими. Ми б більше завантажували фарбу, грали б на "великих", маючи Леня і Фесенка і четвертого номера Боломбоя, який біжить, стрибає, захищається. І триочковий кидок у нього гарний. А Гладир, можливо, найкращий снайпер, який у нас є, маю на увазі наші ресурси. У "полі"  Лукашов і Мішула з роллю распасовників справляються. Той самий Липовий відпрацьовував би більше не у нападі, а у захисті. А ми його знаємо, як дуже гарного захисника-персональника. Усе було б по-іншому. Акценти змінилися б. Отже, я впевнений, що для проходу далі нам би цілком вистачило приїзду тих гравців, які можуть грати у збірній. Без натуралізованих навіть.

Нічого у цій збірній Ізраїлю нема такого, непрохідного. Так, вони обіграли німців, у жорсткій грі, жорсткій кінцівці. Поступилися тим самим грузинам в овертаймі. То ж вони "рубляться", але нашим хлопцям до снаги їх обіграти. Головне – щоб вийшли злими, мотивованими і налаштованими на перемогу", - цитує Забірченко офіційний сайт Федерації баскетболу України

Читайте також: Євробаскет-2017: Україна спробує обіграти Ізраїль і вийти у плей-офф

Нагадаємо, що сьогодні, 6 вересня, українські баскетболісти зіграють останній матч в груповому турнірі Євробаскета-2017 в Тель-Авіві – проти Ізраіїлю. Для виходу в наступне коло українцям потрібна перемога.

Розклад матчів у групі В:

6 вересня. 5-й тур
14:45 Німеччина - Литва
17:30 Грузія - Італія
20:45 Ізраїль - Україна

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-