Голи сумнівні, але перемога 100%

Голи сумнівні, але перемога 100%

Укрінформ
Збірна України перемагає Туреччину, демонструючи блискучий футбол.

Важливий крок у напрямку до чемпіонату світу. Збірна України, завдяки дублю Андрія Ярмоленка, перемагає у Харкові Туреччину 2:0 і повертається у боротьбу за перше місце у групі.

Коли на 18-й хвилині матчу Андрій Ярмоленко зробив рахунок 1:0, ми отримали чудову можливість вести гру на свій розсуд. Фактично наша збірна не втрачала контроль до останньої хвилині, і що дуже важливо, вона не прогавила момент, коли турки захотіли перебудуватися на атакуючий футбол. У команди Мірчи Луческу нічого не вийшло, бо ми їй не дозволили нічого зробити. Кожен клаптик поля українці просвічували наче рентгеном, а на флангах панували дуети Бутко – Ярмоленко і Матвієнко – Коноплянка.

Читайте також: Дубль Ярмоленка приніс Україні перемогу над Туреччиною у відборі на чемпіонат світу

Так, Україна моментами грала дуже обережно. Але при цьому ми періодично вибухали на чужій половині поля. Насамперед, загострювали гру Коноплянка, Ярмоленко і Кравець. Причому, Кравець, як і Бутко, мали мінімум практики в цьому сезоні в клубах. Втім, Андрій Шевченко мав своє бачення їх корисності для збірної, і гравці не спасували. Обидва відіграли на максимумі.  

В цілому перший тайм від команди Андрія Шевченка вийшов ефективним. Ми швидко зрозуміли де у турків слабкі місця в обороні, а саме на флангах, почали створювати моменти і двічі забили. В обох голах Ярмоленко показав себе справжнім майстром. «Боруссія» точно не даремно витратила 25 млн євро.

У другому таймі у «синьо-жовтих» була велика спокуса просто відсидітись біля власних, але восени в першому матчі з турками ми за це поплатились. Тоді наші 2:0 перетворились на 2:2. Висновки з того матчу наш тренерський штаб зробив.

Як наслідок, проста, але не спрощена гра команди в захисті, з миттєвою трансформацією захисної моделі у контратакуючу. Якщо ж говорити відверто, то збірна зіграла солідно. Вмілий контроль м’яча, використання вільних зон, підстраховка, перехоплення.  Перевага у володіння м’ячем (53 на 47) та ударами (15 проти 3). Навіть фінти Ярмоленка не були зайвими.

Читайте також: Україна - Туреччина: текстова трансляція

Не зіпсувало враження від перемоги навіть те, що обидва м’ячі Ярмоленко забив з порушенням правил. В першому випадку Андрій мав мікроскопічний офсайд, а в другому – Коноплянка віддавав гольовий пас після того, як м’яч на якісь міліметри залишив поле. Повірте, відмінили б ті голи, ми забили б інші. А помилки арбітрів, то вже не наші проблем.

Тому, браво, збірна України! Блискуча робота від гравців та тренерського штабу. Особливо відзначимо наших лідерів – Ярмоленка і Коноплянку. Перший забив такі важливі м’ячі. А другий взагалі зіграв ледь не кращий матч у складі збірної у кар’єрі. Щодо Андрія Шевченка, то спрацювали усі його кадрові рішення, а головне гра збірної отримала чіткий малюнок, гармонію і ознаки високого класу.

Святослав Василик, Київ

Фото: Мадієвський В'ячеслав

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-