Україна – Туреччина: а забиватиме хто?

Україна – Туреччина: а забиватиме хто?

Укрінформ
До ключового матчу кваліфікації ЧС-2018 команда Шевченка підійшла з проблемами в нападі. 

Відбірковий матч чемпіонату світу-2018. Україна – Туреччина. 2 вересня. Харків. Стадіон «Металіст». 21:45. Арбітр – Давид Фернандес Борбалан (Іспанія). Пряма трансляція на телеканалі «Футбол 1».

З огляду на турнірне становище та календар, збірна України не має права втрачати очки в цьому матчі. Ми з турками поділяємо 3-4 місця в групі, поступаючись Ісландії та Хорватії двома очками. Фактично чотири збірні претендують на одну пряму путівку та одну перепустку у кваліфікаційний плей-офф. За таких обставин кожне втрачене очко – величезний крок назад. Тому обіграти Туреччину – це зберегти і можливо трохи поліпшити свої шанси у боротьбі за перші два місця.

Читайте також: Україна - Туреччина: у кого вірять букмекери

Окрім турнірної важливості, матч має і одне принципове протистояння. Новий головний тренер збірної Туреччини Мірча Луческу проти України. Румунський фахівець заявив, що знає нашу збірну досконало і взагалі це він заклав фундамент цієї команди, коли працював у «Шахтарі». Подібне зухвальство цілком у стилі Луческу, тому наш тренерський штаб зобов’язаний використати ці слова для мотивації гравців. Не сумніваємось, що провокації Луческу матимуть місце і під час самої гри, і до них потрібно бути готовим.

Перед матчем Андрій Шевченко заявив, що визначився зі складом на 98%, хоча для експертів і вболівальників не все так очевидно. Немає питань хіба що до чотирьох позицій. Пятов на воротах, Степаненко у ролі опорника, Ярмоленко і Коноплянка на флангах півзахисту. Якою буде четвірка захисників без дискваліфікованого Ракицького? Зважаючи на актуальну форму, зіграти мають: справа Морозюк, зліва Матвієнко, в центрі Кривцов і Хачеріді.

Читайте також: Луческу: Турецька збірна знайде козирі у поєдинку проти України

На два вакантні місця в центрі півзахисту претендує не менше шістьох чоловік, плюс не зовсім готовий зіграти Гармаш. Якщо Шевченко робитиме ставку на досвідчених та надійних, то гратимуть Ротань і Сидорчук. Якщо ж знадобиться хтось здатний на нестандартне рішення, то тренери можуть ризикнути і випустити Малиновського чи Зінченка.

Ну, і на останок позиція форварда. За словами Шевченка, це найбільш проблемне місце. Кравець і Бесєдін сьогодні лише запасні нападники «Динамо». Вочевидь, такий необхідний м’яч туркам забиватимуть не вони, а швидше Ярмоленко з Коноплянкою. А ось гравець на вістрі виконуватиме здебільшого чорнову роботу, чинитиме тиск на захисників і гратиме як важливий елемент при стандартах. Наразі досвід на користь Кравця, але усі ми пам’ятаємо, що переможний гол фінам забив саме Бесєдін.

Святослав Василик, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-