Азарова: Щоб успішно фінішувати марафон, за місяць потрібно пробігти 250 км

Азарова: Щоб успішно фінішувати марафон, за місяць потрібно пробігти 250 км

Відео
Укрінформ
Напередодні великого свята бігу - Intersport Run UA 2017 - рекордсменка України з напівмарафону серед молоді, чемпіонка України з марафону Олександра Азарова розповіла про те, як правильно готуватися до змагань.

"Для того, щоб успішно фінішувати марафон, місячний обсяг, який потрібно пробігти .має бути 220-250 км. Ви повинні відштовхуватися від обсягу. Пізніше потрібно включати в свою підготовку довгі забіги - від 20 до 35 км перед марафоном. Якщо ви будете бігати кожен день про 10 км, це буде не так ефективно як, якщо ви пробіжите два дні на тиждень по 20 км, а один день – 30 км.

Однак, це буде велике навантаження на серце, на м'язи. Стандартна підготовка до марафону має тривати 6 місяців. Вона ділитися на періоди: базовий (основний) і період підвідний. Методи роботи на цих етапах відрізняються. На базовому етапі спочатку увага приділяється не тільки бігу, але і комплексу вправ на м'язи, на ноги, на прес...

Під час підвідного періоду ви вже більше додаєте довгих пробіжок, інтервальних відрізків, прискорень. Темповий біг повинен бути трохи вище, ніж темп марафону. Дуже добре за три тижні до марафону пробігти полумарафонську дистанцію і побачити свій реальний рівень підготовки", - цитує Азарову XSPORT

Читайте також: 10 вересня у Києві пройде свято бігу Intersport Run UA 2017

Відео веб-конференції:

Нагадаємо, що в День фізкультури і спорту, 10 вересня, у Києві відбудеться велике свято бігу - Intersport Run UA 2017, в якому близько 10 тисяч бігунів (аматорів і професіоналів) змагатимуться на дистанціях 10, 5 та 2 км. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-