«Барселона» купила Дембеле за 105 млн євро

«Барселона» купила Дембеле за 105 млн євро

Укрінформ
Це другий трансфер в списку найдорожчих переходів в історії футболу.

Дортмундська «Боруссія» офіційно оголосила, що досягла домовленості з «Барселоною» про трансфер півзахисника Усмана Дембеле. Про це повідомив сайт «Боруссії».

Каталонський клуб заплатить за 20-річного француза 105 мільйонів євро. Крім того, «Боруссія» може отримати до 40% від цієї суми у вигляді бонусів.

Тепер футболіст повинен пройти медичне обстеження і підписати контракт з каталонцями. Відзначимо, що чверть виручки з трансферу Дембеле доведеться віддати його колишньому клубу «Ренну».

Читайте також: "Барселона" погодила трансфер Дембеле за 130 млн євро

Це другий трансфер в списку найдорожчих переходів в історії футболу. Трансфер Поля Погба з «Ювентуса» в «МЮ» такий же за вартістю, але він не передбачав бонусу в 40%.

У складі «Барселони» Дембеле повинен стати заміною бразильцеві Неймару, який влітку перейшов в «ПСЖ» за рекордні 222 млн євро. У новій команді француз взяв 11-й номер, під яким раніше як раз і грав Неймар. Фланговий півзахисник став третім новачком «Барселони» цього літа після португальського захисника Нельсона Семеду і бразильського хавбека Пауліньо.

Усман Дембеле перебрався в «Боруссію» влітку 2016 року з «Ренна» за 15 мільйонів євро. В цілому на його рахунку 57 матчів, 11 голів і 22 ассисти за німецький клуб у всіх турнірах. Також на його рахунку 1 гол в 7 матчах за збірну Франції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-