Йогауг пропустить Олімпіаду-2018 у Пхенчхані через дискваліфікацію

Йогауг пропустить Олімпіаду-2018 у Пхенчхані через дискваліфікацію

Укрінформ
Олімпійська чемпіонка Ванкувера норвезька лижниця Тереза ​​Йогауг пропустить зимову Олімпіаду 2018-го року в Пхенчхані (Південна Корея) через дискваліфікацію.  

Спортивний арбітражний суд Лозанни (CAS) сьогодні, 22 серпня, оголосив про збільшення терміну дискваліфікації знаменитої спортсменки з 13 до 18 місяців, через що вона пропустить весь наступний сезон. Про це повідомляє Sport Arena

У жовтні 2016-го року Тереза ​​Йогауг попалася на застосуванні забороненого препарату клостебол. Сама Йохауг і її лікар стверджували, що препарат потрапив в організм спортсменки випадково: вона не звернула увагу на те, що він входив до складу крему від опіків. НОК Норвегії врахував ці свідчення і в лютому дискваліфікував спортсменку на 13 місяців. Однак Міжнародна лижна федерація (FIS) порахувала покарання недостатньо суворим для Йохауг і подала апеляцію в CAS з вимогою збільшити термін дискваліфікації 29-річної норвежки.

Читайте також: У Німеччині закликають відсторонити Росію від зимової Олімпіади-2018

Нагадаємо, що Тереза ​​Йогауг є олімпійською чемпіонкою Ванкувера в естафеті, 7-разовою чемпіонкою світу, 2-кратною володаркою Кубка світу і 2-кратною переможницею супербагатоденки Тур де Скі.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-