«Мінус три очки» у карму «Динамо»

«Мінус три очки» у карму «Динамо»

Укрінформ
Кияни йдуть до кінця в історії з матчем у Маріуполі. 

Ось уже другий місяць триває протистояння «Динамо» з федерацією (ФФУ) та лігою (УПЛ) стосовно виїзного матчу проти «Маріуполя». Поєдинок запланований на 27 серпня і кияни вперто не бажають на нього їхати. Головна причина – ніхто не гарантує їм безпеку у прифронтовому місті. У МВС, СБУ, Нацгвардії запевнюють, що докладуть максимум зусиль аби матч відбувся без жодних проблем. А 100% безпеки ніхто не здатен гарантувати. Скажімо, у Києві загроза теракту не менша, ніж у Маріуполі.

Читайте також: "Динамо" може оскаржити рішення ФФУ про проведення матчу в Маріуполі

При цьому ніхто з команд УПЛ не ставить під сумнів свої виїзні матчі в Маріуполі. Тут вже зіграли цього сезону «Верес», «Чорноморець» і навіть «Карпати», які спочатку також натякали на небажання їхати до міста на Азові. Однак, львів’яни без зайвого ажіотажу свою позицію змінили і зіграли в Маріуполі. Жодних проблем з безпекою на цих поєдинках не виникало.

Але «Динамо» позицію не змінює. Складається враження, що кияни готові йти до кінця, максимально загострювати конфлікт і їх не лякає перспектива технічної поразки 0:3 за неявку на матч в Маріуполі. Днями туди вже не поїхала юніорська команда «Динамо», а це вже дуже масний натяк на те, що і перша динамівська команда до Маріуполя не збирається. В клубі пояснили, родичі юних футболістів написали відкритого листа керівництву держави, в якому пояснили, що не пустять дітей в Маріуполь. Крім цього, в «Динамо» вкотре заявили, що ФФУ і УПЛ досі не надсилали їм «письмових гарантій». У свою чергу федерація та ліга також пішли на принцип – або грайте, або мінус три очки.

Читайте також: ФФУ: поєдинок "Маріуполь" – "Динамо" відбудеться в Маріуполі

Між тим, в самому Маріуполі чекають на «Динамо». Розпочато продаж квитків, а в місті висять бігборди з афішами матчу на яких чи то благальний, чи то знущальний напис «Якщо вони наважаться…». Киян запрошують через ЗМІ наші військові, представники ОБСЄ та прості вболівальники. Дійшло до абсурду, головний упир «ДНР» Олександр Захарченко особисто заявив, що «з нашого боку ніякої загрози в день матчу не буде». Не вистачає лише гарантій від Путіна.

Ситуація обертається суцільними втратами для «Динамо». Клуб загнав себе у глухий кут і опинився на межі технічної поразки. Гірше того, ці «мінус три очки» не лише удар по чемпіонських амбіціях киян, це пляма на репутації та імені. Прикро, що ніхто з динамівських футболістів та лідерів ультрас досі не наважився пояснити людськими словами позицію клубу. Ніхто з них не висловив сумнів - а чи вірно чинить клуб. 

Відмова їхати в УКРАЇНСЬКИЙ Маріуполь – вчинок, який перекреслює усе добре, що зробив клуб для єдності країни і підтримки нашої армії. Адже, футбол – це противага війні та страху. І дуже погано, коли страх встановлює свої правила гри.

Святослав Василик, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-