Українські волейболісти не гратимуть у Світовий лізі в наступному сезоні

Українські волейболісти не гратимуть у Світовий лізі в наступному сезоні

Укрінформ
Президент Федерації волейболу України Михайло Мельник повідомив, що чоловіча збірна України, будучи чемпіоном Євроліги, має право заявитися на турнір, але формат змагань змінився і кількість команд зменшилась.

"До Світовий ліги чоловічу збірну точно не допустять. Там повністю змінився формат. Раніше там було 36 команд, а зараз будуть 12. Ще 4 отримають wild card - це може бути більш слабка за рівнем, але багата збірна. Наскільки я знаю, збірна Словенії, яка виграла турнір у другій групі, збирається судитися з FIVB, тому що вони мають право грати, а їх не допустили.

Ми теж маємо право судитися. До теперішнього моменту в регламенті було написано, що переможець Євроліги має право (не зобов'язаний, а має право) грати в Світовий лізі. А там тільки вступний внесок складає 150 тисяч доларів. Я думаю, що під такий турнір гроші ми б знайшли. Але такі змагання повинні у нас бути, щоб волейбол в нашій країні розвивався. Інакше, навіщо починати", - цитує Мельника XSPORT.

Читайте також: Українські волейболістки зіграють з турчанками

Що стосується жіночої збірної, яка також є чемпіоном Євроліги, то шанси на її участь у Гран-прі (жіночий аналог Світової ліги) все ще зберігаються.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-