Кличко пішов і вчинив вірно

Кличко пішов і вчинив вірно

Аналітика
Укрінформ
Найкраще, що міг зробити Володимир у нинішній ситуації.

Володимир Кличко здобув, напевно, свою головну перемогу – він вчасно пішов. Український боксер, який утримував трон суперважкої категорії понад 9 років, завершив кар’єру в найкращий для себе момент. Після блискучого, хоч і програного бою британцю Ентоні Джошуа. Після роздумів про реванш, незчисленних вагань та спокус ще раз вийти на великий бій. Кличко пішов переможеним на рингу, але з незаплямованою репутацією та все ще гучним ім’ям.

Читайте також: Володимир Кличко завершує кар'єру боксера

29 квітня в Лондоні на «Вемблі» Володимир Кличко програв Ентоні Джошуа. Програв гідно, протримавшись проти майбутнього чемпіона 11 раундів і навіть відіславши його в нокдаун. Це був один з найкращих бої українця в кар’єрі. Зважаючи на його вік, силу суперника, якість боксу, видовище і драматургію. На такій ноті, передавши трон новому королю суперважкої ваги, 41-річний Кличко мав піти.

Втім, його роздуми розтяглися на три місяці. Володимира можна зрозуміти. З одного боку на нього тиснули контрактні угоди, спонсори, телебачення та вболівальники. Вони хотіли реваншу і підштовхували боксера до авантюри. З іншого боку Кличко розумів – йому більше сорока, він навряд чи витримає без травм та пошкоджень ще одну виснажливу підготовку до бою з Джошуа і навряд чи зможе протиставити щось гідне найкращому боксеру планети.  

Так, гроші за бій пропонувались величезні. Промоутери Джошуа вже навіть зарезервували для реваншу дату та місце в боксерському календарі – 11 листопада, Лас-Вегас. Однак, будьмо щирі, реванш міг перетворитись на приниження великого боксера. А немає нічого гіршого за жалюгідний вигляд колишньої легенди. Як кажуть у відомому анекдоті, «от за що тебе поважаю, так за те, що вмієш вчасно зупинитись». Володимир зупинився вчасно і вже не важливо, що про це говоритимуть його недруги.

Читайте також: Менеджер Кличка: Рішення Володимира остаточне

Натомість важливо, що говоритиме боксерський світ, його вболівальники та тисячі юних боксерів, які вважають Володимира Кличка своїм кумиром. Для них усіх він залишиться прикладом професіоналізму і джентльменства, людиною, яка виграла олімпійське золото, побила Хея і Повєткіна.

І хай його стиль тисячі разів називають примітивним і нудним, для нас Кличко великий чемпіон. При цьому він нікуди не зникає. Чекаємо його повернення в бокс вже у якості голови власної бізнес-імперії.   

Святослав Василик, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-