«Динамо» в Берні: сірість та безнадія

«Динамо» в Берні: сірість та безнадія

Укрінформ
Київське «Динамо» програло «Янг Бойз» і вибуло з подальшої боротьби в Лізі чемпіонів.

Після перемоги в домашньому матчі 3:1, «Динамо» програло на виїзді швейцарському «Янг Бойз» 0:2, і за підсумком двох зустрічей залишило кваліфікацію Ліги чемпіонів. Найприкріше, що поразка в Берні стала цілком логічною. Сірий футбол у виконанні команди Олександра Хацкевича міг вивезти нас у вирішальну стадію відбору ЛЧ лише за умови безлімітної спортивної вдачі. На жаль, ліміт скінчився на 89-й хвилині, коли наш воротар Максим Коваль припустився фатальної помилки.

Неприємності розпочалися на 12-й хвилині, коли Микола Морозюк «привіз» необов’язковий пенальті, який реалізував Гійом Оаро. Гол виглядав нелогічним, бо «Динамо» краще розпочало матч. Андрій Ярмоленко, Дерліс Гонсалес і Дьюмерсі Мбокані постійно йшли на загострення, а захисники господарів давали їм грати і поступались у швидкості.

Читайте також: "Янг Бойз" (Швейцарія) - "Динамо" (Київ, Україна). Текстова трансляція

Пропущений м’яч зруйнував перспективну гру киян і далі ми вже спостерігали за безідейними переміщеннями динамівців по полю. Усе на що їх вистачало – боротьба і відбір м’яча. Натомість атакуюча гра «Динамо» розсипалась і її ніхто так і не склав до купи.

Прикро, бо спочатку було усе схоже на тимчасовий відступ і перебудову на відверту контратакуючу модель. Втім, протягом матчу так і не з’явилось навіть натяків на швидкі контратаки. Ярмоленко, Гонсалес і Денис Гармаш були зайняті стримуванням суперника. Мбокані підтвердив, що він зовсім не командний гравець, який до того ж звик уникати чорнової роботи та нестандартних ходів. Взагалі, про що можна говорити, коли за перший тайм «Динамо» не завдало жодного (!) удару по воротах «Янг Бойз».

Спонсором другого тайму «Динамо» мало стати якесь міцне заспокійливе. Бо на ясний розум це неможливо було дивитися. Було багато помилок біля власних воріт та багато інертних дій з м’ячем. Пресинг у виконанні динамівців виявився малоефективним. У «Динамо» залишалася одна тактика – відбиватися і тягти час.

Читайте також: "Динамо" програло "Янг Бойз" і змінило Лігу чемпіонів на Лігу Європи УЄФА

За такої гри кращим у «Динамо» виявився воротар Коваль. Гра у нього пішла, інколи він творив справжні дива. Але його майстерність і вдача скінчились на останній хвилині основного часу. У навалі після навісу з кутового Жордан Лотомба змусив Максима помилитися. І це був кінець.

Прикро, але наші найгірші очікування стали реальністю. «Динамо» програло 0:2 і вилетіло з подальшого відбору в ЛЧ. Причина поразки в тому, що кияни зрадили самі собі. Вирішили відсидітися біля власних воріт, не напружуватися в організації атак, не думати і не бігти зайвий раз. У підсумку ще один гучний ляпас від «Янг Бойз», який торік так само нокаутував «Шахтар». Тепер Олександру Хацкевичу слід подумати про те, у що грає його команда, а Ігорю Суркісу переглянути кадри та плани на сезон.

Святослав Василик, Київ

Фото: http://dynamo.kiev.ua, А.Попов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-