Українську збірну провели на Дефлімпіаду-2017

Українську збірну провели на Дефлімпіаду-2017

Укрінформ
У Києві відбулася урочиста церемонія проводів Національної дефлімпійської збірної команди України на ХХІІІ літні Дефлімпійські ігри, що проходитимуть у турецькому місті Самсун з 18 по 30 липня.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, церемонія пройшла на Поштовій площі біля Річкового вокзалу. 

“Беззаперечно, в Україні ваші переможні звершення та тріумфальні досягнення вже традиційно стали рушійною силою потужних змін у національній державній діяльності. Вони проявляються в розвитку нових підходів до розуміння проблем щодо рівноправної участі людей з інвалідністю у суспільному житті, а також в удосконаленні національного законодавства у сфері прав людей з інвалідністю та, відповідно, практики з їх реалізації”, - йдеться у вітальному слові Президента України Петра Порошенка, яке зачитав на церемонії заступник глави АП Ростислав Павленко.

Глава держави вважає, що спортивні здобутки дефлімпійців також є необхідними для подолання будь-яких бар'єрів в усвідомленні та прийнятті на світовому рівні значущості української нації загалом та українських спортсменів зокрема. 

Читайте також: Порошенко призначив стипендії 120 паралімпійцям, дефлімпійцям та їхнім тренерам

“Здоров'я вам, успіхів та чергових перемог. Україна вірить у вас та всім серцем підтримує”, - йдеться у вітальному слові Президента.

За даними організаторів, на урочистій церемонії проводів Національної дефлімпійської збірної команди України виступатимуть гурт НУМЕР 482, гурт G-ART, гурт W.H.I.T.E, "Шпилясті кобзарі", народний артист України Тарас Петриненко, колектив театру нечуючих "Радуга", а також хореографічні колективи з інтегрованими композиціями, які своєю неймовірною енергетикою запалять українських спортсменів на майбутні перемоги на ХХІІІ літніх Дефлімпійських іграх.

Дефлімпіада-2017 буде представлена 21 видом спорту, в тому числі 16 індивідуальних та 5 командних видів спорту. У головних змаганнях чотириріччя візьмуть участь майже 5 тисяч нечуючих спортсменів та спортсменів з порушеннями слуху із 109 країн світу.

Національна дефлімпійська збірна команда України (разом із тренерським складом та штабом) буде найбільшою за всю дефлімпійську історію України - 289 осіб. 

218 спортсменів-дефлімпійців України братимуть участь у 16 видах спорту: бадмінтон, баскетбол, боротьба, боулінг, волейбол, дзюдо, карате, легка атлетика, настільний теніс, плавання, пляжний волейбол, спортивне орієнтування, стрільба кульова, тхеквондо та футбол.

Як повідомлялося, українські спортсмени дебютували на Дефлімпійських іграх у 1993 році і відтоді займають лідируючі позиції у світовому дефлімпійському спортивному русі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-