Євробаскет-2017: Гладир не зіграє за Україну

Євробаскет-2017: Гладир не зіграє за Україну

Укрінформ
Під питанням участь в турнірі Леня і Михайлюка. 

Головний тренер збірної України Євген Мурзін прокоментував розширений список гравців, які готуватимуться до Євробаскет-2017. Про це він розповів Sport.ua.

Зокрема, Євген Мурзін пролив світло на ситуацію з українськими гравцями, які виступають в НБА - Олексієм Ленем з «Фінікс Санз» і Джоелем Боломбоем з «Юти Джаз». За словами тренера, приїзд Боломбоя зараз більш ніж реальний, а ось ситуація з Ленем невизначена.

«Можу сказати, що і у Леня, і у Боломбоя є бажання зіграти за збірну. Ми зараз активно спілкуємося з Боломбоем. Керівництво «Юти Джаз» не проти, щоб він зіграв на Євробаскеті. Сам Боломбой теж хоче зіграти. Зараз ми вирішуємо технічні питання з його агентом. Боломбой візьме участь у літній лізі НБА і після 26-го липня звільниться. Якщо ми все узгодимо, то першого серпня він повинен з'явитися в збірній», - сказав Мурзін.

«Лень зараз знаходиться в підвішеному стані. «Фінікс» йому угоди не пропонує, інші клуби - теж. Оскільки на кону дуже серйозні суми - потрібно набратися терпіння. Думаю, до кінця липня ми будемо розуміти остаточно - приїде він до збірної, чи ні», - додав головний тренер збірної.

Також Мурзін зазначив, що в найближчі дні поспілкується зі Святославом Михайлюком, що знаходяться в розташуванні збірної U-20 в Черкасах. Михайлюка внесли в розширений список команди, проте його участь в турнірі під питанням.

Зате точно пропустить Євробаскет-2017 один з ключових гравців збірної – свінгмен «Монако» Сергій Гладир. «Так, його в збірній, швидше за все, не буде. Після закінчення чемпіонату Франції він лягає на операцію, термін реабілітації після якої не дозволить йому взяти участь в Євробаскеті. У нього серйозні проблеми зі здоров'ям», - пояснив Мурзін.

Нагадаємо, Євробаскет-2017 стартує 31 серпня. Турнір прийматимуть одразу чотири країни. Збірна України гратиме в Тель-Авіві. Наші суперники – Ізраїль, Литва, Грузія, Німеччина, Італія. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-