Світоліна на «Ролан Гаррос»: саме тут і зараз

Світоліна на «Ролан Гаррос»: саме тут і зараз

Укрінформ
Еліна має чудові шанси виграти перший турнір Великого шолому в історії українського тенісу. 

З часів Андрія Медведєва, а це друга половина 90-х, Україна ще не була так близько до успіху на турнірі Великого шолому. Сьогодні ж 22-річна Еліна Світоліна впритул наблизилась до наразі найбільшої перемоги у своїй кар’єрі. В неї вірять тренери, вболівальники, журналісти, експерти та букмекери. Залишилось лише взяти і виграти в Парижі сім матчів поспіль.

Отже, які аргументи на користь Світоліної? Насамперед, вона у фантастичні формі. В цьому році вона вже виграла чотири турніри, серед яких престижний турнірі в Римі. Еліна піднялась в рейтингу WTA нечувано високо – на шосту сходинку. А в чемпіонській гонці WTA українка взагалі лідирує. Статистика ігор цього сезону просто вражаюча – 32 перемоги у 38 матчах. З них на грунті – 12:2. В Римі Світоліна одну за одною обіграла кращих тенісисток світу на сьогоднішній день – Плішкову, Мугурусу, Халеп.

Чудові результати першої ракетки України додали їй психологічної впевненості. А це для такого виснажливого двотижневого турніру як «Ролан Гаррос» дуже важливо. Адже на другому тижні вирішальною стає не стільки «фізика», як вміння не розгубитися і затиснути суперника саме морально. Ментальну силу Світоліної оцінили букмекери і поставили її другою у списку претендентів на перемогу. Причому, першою йде вже бита Еліною Сімона Халеп – коефіцієнт від 3.7 до 4.7. Ставка на перемогу Світоліної – від 6 до 7.

До речі, на користь Світоліної грає і її статистика зустрічей з найсильнішими тенісистками світу. Про її перемогу над Халеп ми вже згадували. Рахунок особистого протистояння Еліни з румункою став 1:0 на нашу користь. Попереду Світоліна у стосунках і з чинною чемпіонкою «Ролан Гаррос» Гарбіньє Мугурусою 3:1. В цілому за останні два роки українка здобула 11 перемог у 19 матчах з суперницями з топ-10. Тобто імена і титули на Еліну не тиснуть взагалі. А це ще одна підстава вважати її фавориткою паризького турніру.

Багато хто пов’язує прогрес у грі Світоліної і з успішною співпрацею українки з іспанським тренером Габріелем Урпі та академією Жюстін Енен. І нехай нещодавно Урпі пішов, але іспанець встиг навчити Еліну багатьом необхідним нюансам гри на кортах з грунтовим покриттям. Крім цього, Світоліна складний опонент для будь-кого, бо грає в атлетичний і універсальний теніс, без слабких місць. Як правило, вона вичавлює зі своїх суперниць усі соки, бомбардуючи їх задню лінію з обох рук. Темп, агресія, сила Світоліної перетворюють її на безжальну тенісну машину, яку сьогодні дуже важко зупинити.

Світоліна постійно називає Париж одним зі своїх улюблених міст, а «Ролан Гаррос» - одним з найулюбленіших турнірів. Його вона вже вигравала. Щоправда у юнацькій категорії. На дорослому рівні кращий результат Еліни на «Ролан Гаррос» – чвертьфінал у 2015 році. Що ж, прийшов час творити історію і завойовувати свій перший великий титул. Саме тут і зараз.

Святослав Василик, Київ

Перше фото: sport.bigmir.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-