Експерти обговорили розвиток спорту на засіданні круглого столу

Експерти обговорили розвиток спорту на засіданні круглого столу

Укрінформ
Для розвитку спорту необхідно ухвалити закон про меценатство, щоб почалось реальне спонсорство спорту.

Про це заявив у вівторок на засіданні круглого столу в Укрінформі на тему: «Чемпіони після слави» голова Асоціації ветеранів спорту України Віктор Ткаченко.

"Для того, щоб процвітав спорт і почалось реальне спонсорство спорту, необхідна відповідна законодавча база. Створювати фонди на підтримку спорту у нас на сьогодні неможливо, бо у нас немає закону про меценатство", - сказав Ткаченко.

Ткаченко зауважив, що є закон про благодійництво, але це не стосується спорту.

З її думкою погодилась і олімпійська чемпіонка  Галина Захарова, яка зауважила, що федераціями мають керувати спортсмени, які знають, як підтримувати спорт. Вона зауважила, що наразі "федерації бідні, як миші" і цю ситуацію треба виправляти.

Для того, щоб змінити ситуацію, необхідно використовувати досвід інших країн, зокрема Ізраїля, де спорт фінансується спонсорами, сказав директор Українсько-ізраїльського інституту стратегічних досліджень ім. Голди Меїр Альберт Фельдман.  Також спортсменів підтримує та спонсорує керівництво міст, де є спортивні команди. У цьому контексті він висловив сподівання, що з впровадженням децентралізації міста стануть підтримувати свої  спортивні команди. Міська влада має розвивати спорт, зокрема, підтримувати спортмайданчики та молоде покоління, яке займається спортом.

Дворазовий олімпійський чемпіон Олександр Шапаренко зауважив, що ситуація зі спортом в Україні не найкраща. Зокрема, це стосується баз, де тренуються спортсмени. На жаль, одним із головних завдань Асоціації ветеранів спорту стало відстоювання тренувальних баз від тих, хто хоче їх закрити та забрати, зазначив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-