Україна обрала 30 ветеранів АТО для участі в

Україна обрала 30 ветеранів АТО для участі в "Іграх нескорених"

Відео
Укрінформ
Відібрано 30 кандидатів Міжнародних мультидисциплінарних змагань колишніх і діючих військових "Ігри нескорених" (Invictus Games), які після незалежного медичного огляду розпочнуть тренування в Україні і Канаді для участі цьогоріч у міжнародному змаганні в Торонто.

Про це повідомила власник агентства маркетингових сервісів RAM 360, лідер неурядової організації StratcomUA, радник міністра інформаційної політики зі стратегічних комунікацій Аліна Фролова в коментарі журналістам.

"Зараз відбираються в команду 15 осіб, плюс додатково 15 в резерві. Ця тридцятка буде тренуватися разом під наглядом тренерів за видами спорту, в яких вони обрали виступати. Перед самим виступом буде сформована команда за критеріями тренерів", - сказала Фролова.

Вона також додала, що перші Ігри відбулися 2014 року в Лондоні та стали яскравим свідченням того, на що здатні військові, які захищають свою країну, і наскільки незламною є їхня воля до життя. У 2016 році успіх лондонських змагань повторили Ігри в Орландо, а 23-30 вересня 2017 року військові-спортсмени втретє зустрінуться в місті Торонто. Цього року у змаганнях братимуть участь 550 бійців із 17 країн.

Як відомо, Ігри нескорених (Invictus Games) – міжнародні спортивні змагання для військовослужбовців і ветеранів із обмеженими фізичними можливостями, покликані через спорт сприяти процесу одужання та реабілітації військовослужбовців і ветеранів, які отримали травми й інвалідність під час виконання свого військового обов’язку, проявити силу їхнього духу.

Для участі України у змаганнях "Ігри нескорених" було проведено заходи для формування національної збірної команди з військових, які перебувають на службі в Міністерстві оборони, та ветеранів, що отримали поранення під час бойових дій у зоні АТО. 22 квітня 2017 року відбулися Національні ігри з 6 дисциплін – атлетика, пауер-ліфтинг, плавання, стрільба з лука, велоспорт на шосе, веслування на тренажерах, участь в яких взяли 114 кандидатів всеукраїнського відбору. За результатами змагань до складу команди було відібрано 30 осіб-кандидатів. Всіх їх очікує незалежний медичний огляд та тренування як в Україні, так і в Канаді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-