Нідерланди впроваджують систему відеоповторів у футбольному суддівстві

Нідерланди впроваджують систему відеоповторів у футбольному суддівстві

Укрінформ
Нідерланди планують запровадити систему відеоарбітра у футбольних матчах Кубка Нідерландів вже з наступного сезону.

Керівник колегії відеоарбітрів Федерації футболу Нідерландів Майк ван дер Руст повідомив, що система відеоарбітра в матчах Кубка Нідерландів буде впроваджена вже з наступного сезону, а у матчах чемпіонату країни - з сезону 2018/2019. Про це повідомляє ua-football.  

ФІФА дозволила використовувати систему відеоповторів по всьому світу. Експеримент був схвалений ФІФА і IFAB ще в березні 2016-го року. В цьому році у випробуванні системи відеоарбітра беруть участь МЛС, Бундесліга, чемпіонат Австралії і кілька чемпіонатів другого ешелону з Бразилії, Нідерландів та Португалії.

На міжнародному рівні відеоарбітри будуть використовуватися на юнацькому чемпіонаті світу та Кубку конфедерацій. До відеоповторів судді будуть вдаватися при визначенні голів, видаленні, пенальті та в разі, якщо не зможуть встановити призвідника бійки. Після цього ФІФА і ІФАБ оцінять роботу системи.

Нагадаємо, у товариському матчі між футбольними збірними Франції та Іспанії, що відбувся наприкінці березня, двічі змінювалося рішення головного арбітра через участь відеоасистента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-