Федерація футболу учасників АТО проситься до ФФУ

Федерація футболу учасників АТО проситься до ФФУ

Фото
Укрінформ
Федерація футболу учасників АТО хоче вступити до Федерації футболу України. 

Про це під час брифінгу в Укрінформі заявив голова правління Всеукраїнського об'єднання учасників АТО "УКРАЇНЦІ-РАЗОМ!" Руслан Руденко. 

«Учасники АТО зверталися до Федерації футболу України для того, щоб привести в правове поле Всеукраїнську лігу з футболу учасників АТО, що дасть можливість отримати законну підставу для отримання допомоги на розвиток цього формату футболу», - заявив Руденко. 

За його словами, історія футболу бійців АТО розпочалася 10 вересня 2015 року, коли відбувся перший матч між гравцями батальйону Кульчицького і 12-го батальйону ЗСУ. 

«І з того часу ми започаткували «Кубок України з футболу учасників АТО». У 2016 році у Всеукраїнській лізі з футболу учасників АТО прийняли близько 40 команд, серед яких були представники ЗСУ, Національної гвардії та інші підрозділи», - зазначив він. 

Руденко наголосив, що учасники цього турніру просто прагнуть за рахунок футболу проводити психологічну та фізкультурно-оздоровчу реабілітацію для бійців АТО. 

Він зазначив, що між Федерацією футболу України і Федерацією футболу бійців АТО стався невеликий конфлікт, але висловив сподівання, що у ФФУ і Міністерстві молоді та спорту звернуть увагу на проблеми бійців АТО і підтримають прагнення військових. 

В свою чергу, голова Державної служби у справах ветеранів війни та учасників АТО Артур Дерев'янко зазначив, що організація, очільником якої він є, з радістю підтримає таку ініціативу бійців. Адже саме такі заходи допомагають військовим повернутися до мирного життя. 

«Треба робити так, щоб участь у цьому турнірі брали всі бажаючі. Чим більше учасників війни будуть брати участь в таких іграх, тим краще, бо вони швидше повернуться до цивільного життя», - сказав Дерев'янко. 

Водночас він висловив сподівання, що незабаром держава зможе фінансувати такі ініціативи учасників бойових дій у повній мірі.

«Сподіваємось, що скоро зміниться принцип фінансування ветеранських об'єднань. І будуть вже виділятися кошти на загальнодержавному конкурсі. Коли ваша організація вийде на цей конкурс, ви матимете шанси отримати гарні кошти на розвиток», - сказав голова Держслужби. 

Учасники круглого столу презентували кубок, який повинен стати нагородою у "Відкритому чемпіонаті з футболу Всеукраїнської футбольної ліги учасників АТО на Кубок героїв АТО". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-