Через допінг Росію можуть позбавити «золота» Лондона-2012 з волейболу

Через допінг Росію можуть позбавити «золота» Лондона-2012 з волейболу

Укрінформ
У чоловічої збірної Росії з волейболу можуть відібрати золоті медалі Олімпіади-2012 в Лондоні.

Колишній волейболіст збірної Бразилії Жиба повідомив, що збірна Росії може втратити золоті медалі Лондона-2012. Причина – сім російських волейболістів здали того сезону позитивні допінг-тести. Про це повідомляє бразильський ресурс O Globo.

«На цьому тижні я їду до Швейцарії, в штаб квартиру FIVB (Міжнародна федерація волейболу), аби обговорити з антидопінговим та юридичними відділами заяви про допінгові проблеми у російських спортсменів у 2012 році і дати відповіді комісії спортсменів. Потім розглянемо питання про покарання і перерозподіл медалей Лондона», - заявив Жиба, який зараз посідає посаду голови комісії спортсменів у FIVB.

За словами Жиби, у 7 волейболістів збірної Росії під час перепровірки знайшли позитивні тести. Проби брали в 2012 році і це є підставою відібрати у Росії золоті медалі Олімпіади в Лондоні. FIVB наразі не підтверджує цю інформацію. Там кажуть, що нічого не знають про перерозподіл медалей Олімпіади-2012.

Нагадаємо, чоловіча збірна Росії стала олімпійським чемпіоном Лондона-2012, обігравши у фіналі Бразилію 3:2. У складі тієї команди росіян на провідних ролях були два українських волейболіста – Тарас Хтей і Дмитро Мусерський.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-