Марина Амірханова: українські фігуристи здатні здобути олімпійські ліцензії

Марина Амірханова: українські фігуристи здатні здобути олімпійські ліцензії

Укрінформ
Шестеро українських фігуристів наступного року презентуватимуть свою країну на чемпіонатах Європи та світу. 

Персональний склад команди було затверджено за результатами національної першості, що завершилася  на київській "Льодовій арені", повідомили Укрінфрму у прес-службі Української федерації фігурного  катання на ковзанах.

Як зазначила старший тренер збірної України Марина Амірханова, у  найважливіших стартах сезону візьмуть участь: у чоловічому одиночному катанні Іван Павлов (тренер Дмитро Шкідченко), у жіночому одиночному катанні Анна Хниченкова (В`ячеслав Ткаченко), у спортивних танцях на льоду дует Олександра Назарова/Максим Нікітін (Ігор Шпільбанд), у парному катанні - Рената Оганесян/Марк Бардей (Лілія Батутіна). Ці спортсмени стали чемпіонами країни у своїх дисциплінах. 

"Представляти Україну на найбільших стартах сезону (ЧЄ в Остраві, 23-29 січня, та ЧС у Гельсінкі, 29 березня - 2 квітня)  вирушає невелика команда, але всі учасники цілком здатні гідно виступити і здобути для України олімпійські ліцензії. Найдосвідченіші серед наших фігуристів - танцювальний дует Назарова/Нікітін, які є лідерами за усіма показниками. Як відомо,вони поміняли тренера і зараз працюють у США з Ігорем Шпільбандом. Мені здається, що співпраця з цим фахівцем уже дає прозитивні результати. У Саші та Максима дуже цікаві програми. Знаєте, я спостерігала по телевізору за їхніми виступами на етапах Гран-прі і була приємно вражена оцінками коментаторів, які називали нашу пару ледве не єдиною "молодою та перспективною". Це справді талановиті фігуристи", - розповіла Амірханова.

Вона також відзначила великий прогрес дніпрянки Анни Хниченкової в одиночному катанні.

"Аня серйозно прогресує порівняно з минулим сезоном. Це стосується навіть не елементів. У її виступах з`явилася, так би мовити, певна надійність… У Хниченкової також цікавіше поставлені програми, вона підтягнула стрибки, обертання - все стало кращим. Головне, щоб ця спортсменка стабільно виконувала все, що вміє. Гадаю, що в особі Ані є надія на вихід у фінал ЧС та здобуття олімпійських ліцензій", - підкреслила старший тренер українських фігуристів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-