Кріштіану Роналду: незламний Нарцис і геній футболу

Кріштіану Роналду: незламний Нарцис і геній футболу

Аналітика
Укрінформ
Форвард мадридського «Реалу» вп'яте став кращим футболістом світу. 

У 2008 році в сучасному футболі розпочалася епоха великого протистояння між Кріштіану Роналду та Ліонелем Мессі. І ось уже 9 років вони ділять між собою футбольний трон. Можна навіть сказати, що футбольний всесвіт розділився на дві реальності – ВОНИ та усі решта.

За цей час Мессі п’ять разів визнавався володарем «Золотого м’яча» (фактично титул найкращого футболіста світу). Відтепер п'ять титулів і у Роналду. 2017 рік у португальця вийшов направду потужним. Спочатку він у складі мадридського «Реалу» переміг в чемпіонаті Іспанії, Лізі чемпіонів, а потім допоміг збірній Португалії вийти до фінальної частини ЧС-2018. Додайте сюди ще кілька індивідуальних рекордів та просто фантастичних голів. 

Сама родина Роналду також стала для нього жорсткою школою життя. Батько Кріштіану помер від алкоголізму, а старший брат Угу довго лікувався від наркоманії. При цьому сам Роналду в дитинстві хворів на тахікардією. Сльози часто були для нього захисною реакцією і цієї звички він не позбувся до сих пір, за що ворожі вболівальники обзивають португальця «Плаксою». Дитячі випробування не лише виробили в ньому імунітет до спокус, але й перетворили його на дивний гібрид, в якому манірність, егоїзм і практичність поєднались з фанатичним працелюбством, дисципліною і характером.

«Я завжди хотітиму виграти все», - зізнався нещодавно Роналду. Як молодий мільйонер, якому за життя ставлять пам’ятники в Лісабоні, Мадриді та Манчестері, знаходить мотивацію рухатись далі і ставати ще сильнішим? Його друзі та агент Жорже Мендеш стверджують, КРИТИКА і ТИСК – ось що стимулює португальця безперервно вдосконалюватися. Кожен сезон Роналду проводить під колосальним тягарем. Його постійно принизливо порівнюють з Мессі, тисячі вболівальників його ненавидять і висміюють його за симуляції, нарцисизм, зачіски, а медіа просто безцеремонно залазять у його ліжко. Але ніщо не збиває його зі шляху.

Таке враження, що увесь цей шалений тиск навіть подобається Роналду і він знущається над нами. Його слова про те, що він «гей, але дуже багатий» були насправді лише фразою в сварці на полі, а не камінг-аутом.  Жінок у його житті було, є і буде ще дуже багато. А манери та яскрава метросексуальність Роналду – це швидше похідне від великих грошей та марнославства. Крім цього, португальцю увесь час потрібні нові виклики. І не лише на футбольному полі.

Святослав Василик, Київ.

Перше фото Reuters

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-