Без паніки. Пристойний футбол і поразка «Динамо» на старті ЛЧ

Без паніки. Пристойний футбол і поразка «Динамо» на старті ЛЧ

Укрінформ
«Динамо» з поразки розпочало груповий турнір Ліги чемпіонів, поступившись вдома «Наполі» 1:2. На гол Гармаша гості відповіли дублем Міліка.

Старт «Динамо» в цьогорічній Лізі чемпіонів, здавалось, нічого доброго не обіцяв. У порівнянні з минулим сезоном кияни стали слабшими. У команди Сергія Реброва повністю розладналася гра в атаці, а склад не поповнив жоден сильний новачок. Як показав матч проти «Шахтаря», «Динамо» сьогодні здатне грати лише другим номером. А шанс з «Наполі» у нашого чемпіона був один – відбитись і підловити суперника на контратаці.

Ребров вкотре в цьому сезоні здивував зі складом. На правому фланзі захисту травмованого Даніло Сілву замінив Макаренко, а не очікуваний усіма Морозюк. А зліва у півзахисті Ребров взагалі влаштував сюрприз. Проти «Наполі» вийшов 18-річний Віктор Циганков, який в цьому сезоні зіграв за «Динамо» лише 13 хвилин. Хід ризикований, втім зважаючи на талант хлопця, він міг спрацювати.

Як показала гра, Циганков моментами цілком справджував сподівання. Саме він віддав гольовий пас Гармашу і самотужки створив два загострення у штрафному гостей. Можливо дебютант був би більш помітним, якби на нього активніше грали партнери. А так наступ «Динамо» вже звично розгортався через правий фланг, де грав Ярмоленко.

Попри бадьорий початок, кияни швидко зачаїлися на власній половині поля. «Наполі» впевнено контролював м’яч і особливо не поспішав. Ударне тріо господарів Ярмоленко – Циганков - Мораес довго запрягало, а найактивнішими виглядали центральні півзахисники Рибалка, Сидорчук і Гармаш. Саме останній і вивів «Динамо» вперед майстерно зорієнтувавшись після скидки Циганкова.

Гол мав додати динамівцям сил, впевненості та розкутості. Натомість вони, як і в нещодавньому матчі проти «Шахтаря», занадто притислись до власних воріт і, як з’ясувалось втратили перемогу ще до перерви. Це новачок «Наполі» польський форвард Мілік двічі розписався у воротах вайлуватого Шовковського.

Найприкріше, що по віддачі та організації до «Динамо» не було претензій. Так, команд десь затислась, почала грати занадто дрібно, але голи були цілком необов’язковими. Усі чекали, що в перерві Ребров має повернути команді впевненість, адже 1:2 це ще не вирок.

І що ми побачили в другому таймі? Насправді, «Динамо» зіграло в якісний футбол. В більшості епізодів наші перегравали «Наполі», створюючи моменти. Втім, вилучення Сидорчука кардинально змінило розклад сил на полі. Вдесятьох господарі вже не здатні були по-справжньому тиснути на гостей.

Зауважимо, що в цьому матчі динамівці отримали відразу дві жовті картки за симуляцію (у випадку з Сидорчуком вона перетворилася на червону). На мою думку, це наслідок ліберального суддівства наших арбітрів. Кияни звикли, що подібні хитрощі в чемпіонаті України їм сходять з рук. А от на міжнародній арені суддівство куди жорсткіше.

І все ж висловимо респект «Динамо» за те, що гравці не опустили руки. Можливо, атаки виходили  дещо хаотичні, але господарі невпинно шукали свій шанс. Навіть захисники підключаються час від часу.

Поразка, з якої Сергій Ребров та динамівці повинні зробити правильні висновки. Як показав матч проти «Наполі», у нашого чемпіона є потенціал аби успішно виступити в цій Лізі чемпіонів. Необхідно поліпшити взаємодію в атаці (насамперед, Ярмоленку і Мораесу), додати гостроти, а головне більш ефективно використовувати стандарти. В цьому матчі «Динамо» мало достатню кількість штрафних і кутових, але бездарно розтринькало усі шанси. Ну, і з симуляцією необхідно щось робити, бо у киян пів складу страждає на «пірнання». Чекаємо, що це «Динамо» ще себе покаже як успішний турнірний боєць.

Святослав Василик

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-