«Металіст» ніколи не буде таким, як при Ярославському - експерти

«Металіст» ніколи не буде таким, як при Ярославському - експерти

Укрінформ
Сьогодні ніхто з регіональних чиновників Харківщини та футбольних функціонерів України не зацікавлений у тому, аби врятувати футбольний клуб «Металіст», який просто гине.

Команда, яку десять років тому відомий бізнесмен Олександр Ярославський вивів з нижчого дивізіону в ТОП-3 вітчизняного чемпіонату, знаходиться на межі ліквідації. Саме цьому присвячений випуск програми «Проти правил» телеканалу ZIK, випущений в ефір на початку серпня 2016 року.

«Середина нульових, стрімкий зліт «Металіста», новий тренер, серйозний інвестор. П'ять років поспіль команда посідає третє місцево на п'єдесталі українського футболу і встановлює всеукраїнський рекорд, ставши потужним ланкою в тріаді «Динамо – Шахтар – Металіст», - зазначає ведучий програми Руслан Тарасов. За його словами, саме зусиллями нового інвестора, харківського бізнесмена та бенефіціара групи DCH, не тільки клуб стає на ноги, але і його рідне місто набуває право на проведення Євро-2012.

«Ярославський величезні гроші вклав у підготовку Харкова до чемпіонату Європи з футболу. Я сміливо можу говорити про те, що якби не Ярославський, Харків не був би у числі міст, які приймали Євро-2012», - заявляє в ефірі програм спортивний аналітик Єгор Логінов.

Втім, події, які відбулися після проведення в нашій країні континентального футбольного чемпіонату, досі є базою для пересудів і експертів, і уболівальників. При досить загадкових обставинах Олександр Ярославський раптово продав свій улюблений клуб одному з представників так званої «сім'ї» Януковича – молодоолігархові Сергію Курченку. «Я, з одного боку, не вірю, що Ярославський, який вклав стільки грошей, праці, сил, душі в ФК« Металіст», ось так от просто взяв та й розлучився зі своїм улюбленим дітищем. Все-таки, я гадаю, що його змусили це зробити», - підкреслює Єгор Логінов.

Втім, найстрашніше з клубом починає відбуватися вже після цієї події. Як відомо, новий власник не особливо цікавився долею команди, особливо після власного втечі в Російську Федерацію. Сьогодні клуб має величезні борги, футболістам і персоналу не платять заробітну плату. «Так не можна поводитися, як керівництво до нас ставилося», - зазначає в інтерв'ю програмі футболіст Едмар Галовський де Ласерда.

Вчинити так само, як Ярославський в середині нульових, – прийти в клуб, вкласти гроші і забезпечити йому відновлення спортивної слави – ніхто не поспішає. Автори програми намагаються з'ясувати це питання і в харківських чиновників, і у футбольних функціонерів. Але не знаходять відповідей на свої питання. Особливо насторожує позиція керівника ФФУ Андрія Павелко.

«Він не хоче бруднити руки об наш футбол. Йому легше в Федерацію презентувати Шевченка, поїхати до Франції, потусуватися в УЄФА, ФІФА та вирішити ці питання, а не реагувати на такі глобальні питання, які треба вирішувати», - коментує його поведінку глава профспілки футболістів Олег Печорний.

Сьогодні в те, що клуб повернеться на ті ж позиції, які займав при президентові Олександру Ярославському, не вірять навіть оптимістично налаштовані вболівальники легендарної команди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-