РІО-2016. День 2. Текстова трансляція. День поразок

РІО-2016. День 2. Текстова трансляція. День поразок

Оновлено
Укрінформ
В Ріо-де-Жанейро (Бразилія) 7 серпня розіграли чергові 14 комплектів нагород ХХХІ Літніх Олімпійських Ігор.

Вітаємо, друзі! На літній Олімпіаді в Ріо продовжуються події головного спортивного дійства планети!

У кого з українців цього дня медальні шанси? Насамперед, це олімпійська чемпіонка з кульової стрільби Олена Костевич та екс-чемпіон світу з дзюдо Георгій Зантарая. Також вболіватимемо за жіночу команду зі стрільби з лука у складі Лідії Січенікової, Анастасії Павлової і Вероніки Марченко, стрибунів у воду з трампліна Олену Федорову і Анастасію Недобігу та Анну Соловей (велошосе).

*************

06.20 – Завершився черговий день на Олімпіади. Для нас цей день з тих, які хочеться одразу забути. Програли усі, на якого ми сподівались, Олена Костевич, Георгій Зантарая, Денис Солоненко. Натомість, в цілому другий змагальний день в Ріо подарував чимало яскравих миттєвостей. Відзначимо, перше золото в історії Косово, світові рекорди (Лун Цинцюань, Сара Шьострем, Адам Піті, Кеті Ледекі) та успіхи олімпійців Італії, Китаю та Кореї.

06.10 – Майкл Фелпс таки виграв своє 19-е олімпійське "золото"! Легендарний американець допоміг своїй збірній перемогти в естафеті 4х100 м вільним стилем. До "срібла" доплили французи, а "бронзу" збірна Австралії на останніх метрах відібрала у росіян.

05.45 – Ось перевага, з якою Ледекі перемогла у фіналі. Вражає.

05.15 – І третій чемпіон дня в плаванні б’є світовий рекорд! Це американка Кеті Ледекі перемогла з унікальним часом на дистанції 400 метрів вільним стилем. Срібна медаль у британки Джаз Керлін, бронзова – у Леї Сміт зі США.

05.10 – Черговий світовий рекорд у басейні Ріо! Цього разу його встановив на дистанції 100 метрів брасом британець Адам Піті. 57,13 – фантастичний час! Другим фінішував Кемерон ван дер Бург з ПАР, третім – американець Коді Міллер

05.50 – Мегасенсація на тенісному турнірі! Перша ракетка світу Новак Джокович програв вже у першому колі. Серб поступився у справжній битві з аргентинцем Хуаном Мартіном Дель Потро - 6:7 (4:7), 6:7 (2:7). 

04.10 – Розпочалися фінальні запливи в плаванні. Перша чемпіонка дня – Сара Шьострем зі Швеції, яка перемогла на дистанції 100 м батерфляєм зі світовим рекордом. "Срібло" у канадки Пенні Олексяк. "Бронза" у Дани Вольмер зі США.

03.50 – Тим часом нам нагадують, що за годину в Ріо виступатиме Майкл Фелпс. Легендарний американець попливе естафету 4х100 метрів вільним стилем.

03.40 – Завершились ще два матчі на футбольному турнірі. У своєрідному скандинавсько-африканському протистоянні переможця не виявлено. Данія обіграла збірну ПАР - 1:0 (гол - Роберт Сков), а шведи поступилися Нігерії - 0:1 (Садік Умар). Нігерійці вже у чвертьфіналі! 

03.20 – Черговий світовий рекорд на Іграх! З таким результатом переміг китайський важкоатлет Лун Цинцюань у категорії до 56 кг. Китаєць зафіксував у сумі фантастичну вагу - 307 кг. "Срібло" у корейця Ом Юн Чхоля. "Бронза" у Сінпхета Круайтхонга з Таїланду. 

03.10 – До невдах сьогоднішнього дня додалася і наша тенісна пара Ольга Савчук – Еліна Світоліна. У драматичному поєдинку першого кола українки поступилися парі Андреа Главачкова - Люсі Градецька - 6:7 (1:7), 6:1, 4:6.

03.00 – Несподіванка на чоловічому баскетбольному турнірі. Головні конкуренти збірної США - іспанці поступилися команді Хорватії - 70:72. Найрезультативніші у своїх командах: Боян Богданович (23) - Пау Газоль (26). Ось останні секунди гри. 

02.35 – А ось і перша сенсація на тенісному турнірі. Сестри Вільямс вилітають зі змагання пар.

02.20 - Триває важкоатлетичний турнір Олімпіади і обличчя його учасників предмет натхнення для фотографів. 

01.55 - На хвилинку заглянемо на футбольний турнір. Там щойно збірна Аргентини здобула свою першу перемогу, обігравши Алжир - 2:1. У аргентинців забивали Анхель Корреа та Джонатан Каллері. Наразі у своїй групі Аргентина лише третя у неї стільки ж очок як і у Гондурасу - по три. У матчі між цими збірними і вирішиться доля другої путівку до чвертьфіналу. А першу вже вибороли португальці.

01.30 - З поразки розпочали свої виступити в Ріо українські боксери. У категорії до 81 кг Денис Солоненко поступився в першому колі відомому азербайджанцю Теймуру Маммадову і вибув з турніру. Солоненко програв перші два раунди і це мало вирішальне значення для остаточного рішення рефері, які віддали перевагу Маммадову - 3:0. 

00:50 - Вже зовсім скоро - буквально хвилин за 10, свій бій розпочне наш боксер Солоненко Денис, його суперником у ринзі буде азербайджанець Тимур Маммадов. Крім того, в ці хвилини триває парний тенісний матч між українками Еліною Світоліню і Ольгою Савчук та чеським дуетом Андреа Главачкова - Люсі Градецька. А ще не пропустіть поєдинок наших тенісистів Ільї Марченка та Дениса Молчанова проти італійців Фабіо Фоньїні та Андреаса Сеппі.

00.45 - Ці Олімпійські ігри вдало складаються для азіатських команд - 43% від загальної кількості вже розіграних нагород виграли представники цього регіону. 34% медалей здобули європейці, 15% - американці та 9% австралійці. І жодної поки що медалі немає у африканських спортсменів.

00:30 Сьогодні відбулись два футбольних матчі у чоловіків: олімпійська збірна Португалії обіграла Гонурас з рахунком 2:1 і забезпечила собі вихід до 1/4 фіналу. Збірна Німеччини ледь уникнула поразки у грі проти Республіки Корея - 3:3, що дозволило їй вийти на третє місце у групі з двома очками, маючи при цьому матч з командою Фіджі в останньому турі (свої два матчі олімпійська збірна Фіджі програла з рахунком 13:1).

Зараз триває матч між збірними Аргентини та Алжиру, там нульова нічия, як не влаштовує аргентинців, які на разі не мають очок у своєму активі.

00.15 - У важкій атлетиці серед жінок (вага до 53 кг) розіграно черговий комплект нагород цього дня. П`єдестал суто азіатський: "золото" у представниці Китайського Тайбею - Шу-Чін Сю, "срібло" виборола філіппінка Хіділін Діаз, а "бронза" у кореянки Джін Хі Ю

00.05 - Ще один італієць за останню годину стає золотим призером Олімпіади: Даніеле Гароццо був кращим у фехтуванні на рапірах, досить легко здолавши у фіналі американця Александера Массіаласа. "Бронзу" в цій дисципліні у "скарбничку" збірної Росії поклав Тімур Сафін.

23.46 -  Італієць Фабіо Базіле тріумфував у чоловічих змаганнях з дзюдо у вазі до 66 кг. У фінальному поєдинку він був сильнішими за Ан Баула з Республіки Корея. А "бронза" - у узбека Рішода Собірова.

 23.45 - Ось ця дівчина  Маїлінда Келменді принесла Косово перше олімпійське" золото" в історії!

23.25 - Жіноча команда з Республіки Корея здобуває "золото" у стрільбі з лука, росіянки вибороли "срібло", а бронзові нагороди у протистоянні зі збірною Італії завоювали представниці Китайського Тайбею.

23.18 - Дзюдо, жінки (до 52 кг). Маїлінда Келменді, представниця Косово, здобуває перше "золото" на Олімпійських іграх в історії своєї країни, яка дебютує на Олімпіаді. У боротьбі за "золото" вона здолала італійку Одетту Гуфріду. "Бронзу" в цій категорії здобула росіянка Наталія Кузякова.

23.15 - З впевненої перемоги почав свої виступити в Ріо тенісна зірка Рафа Надаль. Іспанець в першому колі розгромив Федеріко Делбоніса з Аргентини - 6:2, 6:1. Наступний суперник Надаля - італієць Андреас Сеппі, які обіграв нашого Іллю Марченка. 

22.58 - Китайська пара Ші Тінгмао - Ву Мінксіа здобула друге "золото" для "Піднебесної" на цій Олімпіаді. Дівчата з результатом у 345,60 бала тріумфували у синхронних стрибках у воду з 3-метрового трампліну. "Срібло" у італійок Тані Чанотто та Франчески Даллапе (313,83), а з бронзовими нагородами до дому поїдуть австралійки Медісон Кенні та Анабель Сміт (299,19).

22.30 - Українець Коу Лей вийшов у третє коло олімпійського турніру з настільного тенісу, здолавши єгиптянина Омара Ассара з рахунком - 4:3.

22.20 - Завершилися матчі групи В з баскетболу. Збірна Литви переграла господарів Олімпіади бразильців (82:76), а Іспанія в напруженому протистоянні переграла Сербію - 65:59.

22.07 - Золоту нагороду з шосейних велогонок виборола голландка Анна Ван Дер Берген, яка подолала дистанцію за 3:51:27. Майже одночасно з переможницею на фініші були шведка Емма Йохансон (3:51:27) та італійка Еліза Лонго Борджіні (3:51:27). Українка Ганна Соловей у фінальному заліку стала лише 36-ю з часом 4:01:02. 

21.50 - Австралійка Кетерін Скіннер стала олімпійською чемпіонкою у стендовій стрільбі. У фіналі вона здолала новозеландку Наталі Руні. Третьою у цій дисципліні стала американка Корі Кокейл, вона виборола бронзу у напруженому поєдинку з іспанкою Фатімою Кальвез.

21.40 - Стрільба з лука. Останню вакансію у півфіналі командного турніру у жінок заповнила збірна Росії, яка у серії додаткових пострілів вирвала перемогу у команди Індії - 5:4 (55:48, 52:53, 50:53, 55:54, 25:23). Пари 1/2 фіналу: Республіка Корея - Японія, Італія - Росія.

21.35 - А це сьогоднішня чемпіонка у стрільбі з пневматичного пістолета китаянка Чжан Менсю.

21.20 – Одна з найкращих фотографій другого змагального дня. 

21.15 - Хокей на траві. На груповому турнірі у жінок відбулися чергові поєдинки: Японія - Індія - 5:0 (1:0, 3:0, 0:0, 1:0), Китай - Німеччина - 1:1 (0:1, 1:0, 0:0, 0:0).

21.10 - Футбол. Завершився перший матч другого медального дня Ігор-2016. Футболісти Мексики розгромили команду Фіджі - 5:1 (1:0) і очолили групу С.

21.05 - Стрільба з лука. Збірна Італії з рахунком 5:3 (52:52, 49:48, 47:55, 53:55) перемогла тріо з Китаю і вийшла до півфіналу жіночого командного турніру. Наступним суперником італійської команди буде переможець протистояння Індія - Росія. В іншому поєдинку 1/2 фіналу зійдуться збірні Республіки Корея та Японії.  

20.55 - Теніс. Сестри Людмила та Надія Кіченок зачохлили ракетки після першого кола парного розряду. Український дует програв більш досвідченому китайському тандему Ху Іфань - Чжен Сайсай - 0:6, 3:6.

20.45 - Стрільба з лука. Другим півфіналістом командного турніру у жінок стала збірна Республіки Корея, яка після перемоги над командою Японії - 5:1 (54:54, 57:51, 55:54) розіграє путівку у фінал з представниками Китайського Тайбею. В іншому півфіналі зустрінуться переможці протистоянь Китай - Італія та Індія - Росія.

20.40 - Георгій Зантарая, який зазнав сьогодні фіаско на Іграх, вже у стартовій сутичці поступившись у вазі до 66 кг екс-молдаванину, а нині португальцю Сеоржіу Олейнику, після поєдинку пояснив, що у нього був "дуже незручний суперник".

"Суперник для мене дуже незручний. Ми боролися з ним і раніше, останню сутичку я йому програв так само. Він став в обороні, змістив мене у центр. Ми з моїм спаринг-партнером Олегом Глущенком відпрацьовували це на тренуванні, але боротьба є боротьба. Хоча я до останнього думав, що зможу його кинути", - сказав Георгій.

Крім того, він зазначив, що свою олімпійську мрію не залишає: "Завтра про цю поразку багато людей забудуть. Це мені потрібно буде жити з цим відчуттям, якось показуватися на очі тим, хто в мене вірить. Потрібно це перебороти. Моя мрія - олімпійська медаль. А мрії повинні втілюватися у життя. Моя - рано чи пізно обов'язково має збутися. Оскільки сьогодні був настільки невдалий виступ, найімовірніше, продовжу боротися і вже завтра потрібно буде починати думати про новий олімпійський цикл".

20.25 - Стрільба з лука. Першим півфіналістом командного турніру у жінок стала збірна Китайського Тайбею, яка у серії додаткових пострілів вирвала перемогу у команди Мексики - 5:4 (50:51, 51:55, 54:52, 56:52, 26:25). Суперник Китайського Тайбею визначиться у протистоянні Республіка Корея - Японія. В інших чвертьфіналах зустрінуться Китай - Італія та Індія - Росія, які заповнять останні вакансії в 1/2 фіналу.

20.20 – Перша ракетка світу Серена Вільямс перемогла в стартовому матчі Дарью Гаврилову з Австралії 6:4, 6:2. Нагадаємо, що Вільямс потенційна суперниця нашої Еліни Світоліної у третьому колі тенісного турніру в Ріо. 

20.05 – Жіноча збірна США з баскетболу встановила олімпійський рекорд з результативності в одному матчі. Американки накидала у кошик команди Сенегалу одразу 121 очко. Найрезультативніші у збірної США Бріанна Стюарт, Дайяна Торасі та Сільвія Фаулес набрали по 15 очок.  

19.45 - Баскетбол. У стартовій зустрічі другого ігрового дня баскетболістки США розгромили команду Сенегалу - 121:56 (35:9, 29:12, 30:17, 27:18) і очолили групу В. У жіночому турнірі сьогодні ще зіграють Сербія - Іспанія, Австралія - Туреччина та Франція - Білорусь. У чоловіків зійдуться Бразилія - Литва, Хорватія - Іспанія та Нігерія - Аргентина.

19.31 - На Капакабані грають преставники пляжного волейболу. Чоловічі змагання попереднього рараунду тривають, а у жінок зіграні такі поєдинки у групі А:

Ларісса Франса/Таліта Роша (Бразилія) - Катерина Бірлова/Євгенія Уколова (Росія) - 2:0 (21:14, 21:16);

Кінга Колосиньська/Моніка Бжоштек (Польща) - Лорен Фендрік/Брук Світ (США) - 2:1 (14:21, 21:13, 15:7).

19.20 - Волейбол. У попередньому раунді серед чоловіків завершився матч у групі В. Збірна Бразилії здобула вольову перемогу над командою Мексики - 3:1 (23:25, 25:19, 25:14, 25:18). Перший тур волейбольного турніру сьогодні завершать поєдинки Польща - Єгипет, США - Канада, Росія - Куба та Аргентина - Іран.

19.25 – Трішки олімпійської моди. Ось у цих кросівках легендарний Майкл Фелпс готуватиметься до стартів. 

19.05 - Гандбол. На чоловічому турнірі відбувся перший матч у групі В: Швеція - Німеччина - 29:32 (15:18). Гандбольну програму дня продовжать поєдинки Данія - Аргентина, Польща - Бразилія, Франція - Туніс та Словенія - Єгипет.

18.40 - Хокей на траві. На груповому турнірі у жінок збірні Японії та Індії розійшлися миром - 2:2 (1:0, 1:0, 0:2, 0:0) і ділять 3-тє місце у групі В.

18.20 - Коментар Олени Костевич про своїй сьогоднішній провальний виступ. «На дно ми вже опустились, тепер будемо підніматися. Коли тебе "пре" від початку, тоді ніякий шум не заважає. Сьогодні мене щиро підтримували в залі, але аплодисменти під час виступу збивають», - розповіла вона журналістам.

18.15 - Велошосе. Стартувала жіноча групова гонка. Протяжність дистанції - 137 км. Україну у цьому виді олімпійської програми представляє 24-річна луганчанка Ганна Соловей. 

18.00 - Регбі-7. На груповому турнірі у жінок вже пройшли три поєдинки останнього туру. Іспанія - Кенія - 19:10 (5:5, 14:5), Нова Зеландія - Франція - 26:7 (19:7, 7:0), Бразилія - Японія - 26:10 (5:5, 21:5). Завершать груповий турнір матчі Канада - Велика Британія, Фіджі - Колумбія та Австралія - США.

17.45. Хокей на траві. На груповому турнірі у жінок збірна Нової Зеландії упевнено переграла команду Республіки Корея - 4:1 (1:0, 2:0, 1:0, 0:1) і очолила групу А.

17.30 - Кульова стрільба. Олімпійською чемпіонкою Ігор-2016 у стрільбі з пневматичного пістолета на 10 метрів стала китаянка Чжан Менсю. "Срібло" дісталося росіянці Віталіні Бацарашкіній, "бронзу" завоювала Анна Коракакі з Греції. Олімпійська чемпіонка Афін-2004 у цій вправі українка Олена Костевич посіла лише 28 місце.

"На жаль, не змогла потрапити в ритм стрільби. Організатори поставили час який не збігається з моїм внутрішнім. Зокрема, це завадило в третій серії. Час для стрільби вже закінчувався і мені довелося поспішати, щоб використовувати всі свої спроби. Від того, низький результат в цій сесії. Разом з тим, у мене ще є один вид - стрільба на 25 метрів, сподіваюся на більш вдалий виступ там", - прокоментувала Костевич сайту НОК України.

17.10 - Дзюдо. Українець Георгій Зантарая, як і чотири роки тому на лондонській Олімпіаді-2012, програв у першій же сутичці. Цього разу в 1/16 фіналу киянин поступився вихованцю молдовського дзюдо Сергію Олійнику, який нині представляє Португалію.

17.05 - Гандбол. Чоловіки. Груповий етап. Хорватія - Катар - 23:30 (8:15). Сьогодні також зіграють Швеція - Німеччина, Данія - Аргентина, Польща - Бразилія, Франція - Туніс та Словенія - Єгипет.

17.00 - Бронзовий призер Олімпіади-2012 Ігор Радівілов прокоментував підсумки кваліфікаційних змагань у спортивній гімнастиці. «Вважаю, що ми виступили сьогодні успішно. Потрапили у «свої» фінали. Отримали високі оцінки. Але це лише кваліфікація, головне потрапити у фінал. Там розпочнеться все з самого початку», - прокоментував наш гімнаст для сайту НОК України.

Нагадаємо, що за підсумками кваліфікації Олег Верняєв з найкращим результатом пройшов до фіналу абсолютної першості. Також він переміг у попередніх виступах на брусах, а також відібрався до фіналів у вправах на коні, перекладині та опорному стрибку.  Ігор Радівілов пройшов до фіналу в опорному стрибку. 

16.50. Волейбол. На груповому турнірі у чоловіків завершився перший матч другого ігрового дня. Збірна Італії впевнено перемогла команду Франції - 3:0 (25:20, 25:20, 25:15).

16.40 – На жіночому гандбольному турнірі є на кого подивитись.

16.30 - Стрільба з лука. Збірна Індіі з рахунком 5:3 (52:51, 49:50, 52:52, 52:44) обіграла тріо з Колумбії і заповнила останню вакансію у чвертьфіналі командного турніру у жінок. Пари 1/4 фіналу: Республіка Корея - Японія, Мексика - Китайський Тайбей, Китай - Італія, Індія - Росія. 

16.10 - Програму другого дня Ігор-2016 продовжують змагання зі спортивної гімнастики, дзюдо, гандболу, волейболу, хокею на траві, пляжного волейболу, кінного спорту. 

15.50 - Кульова стрільба. Завершилася кваліфікація у стрільбі з пневматичного пістолета у жінок. Олімпійська чемпіонка українка Олена Костевич набрала 378 очок з 400 можливих, що не дозволило їй потрапити до фінальної вісімки. Спортсменка з Чернігова посіла 28 місце серед 44 учасниць і достроково завершила виступ у цій вправі. Кваліфікацію виграла росіянка Віталіна Бацарашкіна (390). Другу суму набрала її співвітчизниця Катерина Коршунова (387).

15.45 - Стрільба з лука. Жіноча збірна України достроково завершила боротьбу за медалі у командному турнірі. В 1/8 фіналу Лідія Січенікова, Анастасія Павлова і Вероніка Марченко поступилися збірній Японії - 2:6 (54:53, 54:55, 53:54, 53:55).

15.25 - Кульова стрільба. Олена Костевич, на жаль, невдало виконує вправу зі стрільби з пневматичного пістолета - 94, 98, 91. Навіть якщо спортсменка з Чернігова в останній серії набере 100 очок зі 100, у фінальну вісімку вона не потрапить.  

15.10 - Стрільба з лука. Завершився перший матч 1/8 фіналу командного турніру у жінок: Мексика - Грузія - 6:0 (54:50, 58:52, 57:55). В 1/4 фіналу мексиканки зійдуться з представницями Китайського Тайбею.

У наступному протистоянні турніру на рубіж вийдуть збірні Японії та України. Переможець у цій парі зустрінеться у чвертьфіналі із беззаперечним фаворитом змагань командою Республіки Корея.

14.55 - Відкривають другий день Ігор-2016 представники кульової та стендової стрільби, настільного тенісу, стрільби з лука та фехтування (чоловіки, рапіра).

Фото: http://noc-ukr.org/

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-