Російських паралімпійців можуть відсторонити від Ігор у Ріо - ЗМІ

Російських паралімпійців можуть відсторонити від Ігор у Ріо - ЗМІ

Укрінформ
Міжнародний паралімпійський комітет має намір усунути від участі в Паралімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро всіх атлетів з Росії.

Про це повідомляє DW.

Про рішення буде оголошено в неділю, 7 серпня, на прес-конференції в Ріо-де-Жанейро, уточнює The Observer.

Раніше в середу Рада МПК провела тригодинну зустріч з делегацією Паралімпійського комітету Росії в Бонні, де були представлені усні та письмові аргументи російської сторони. "Якщо МПК в останню хвилину не змінить своє попереднє рішення, то можна розраховувати на те, що всю збірну Росії відсторонять від паралімпійських змагань, оскільки доповідь Річарда Макларена довела ненадійність російської антидопінгової системи", - пише The Guardian.

Як заявив президент МПК Філіп Крейвен, нинішня ситуація в російському спорті регулюється зверху, і тому Національний паралімпійський комітет Росії "схоже, не в змозі повністю виконувати зобов'язання перед Міжнародним паралімпійським комітетом".

Крім того, МПК повідомив, що отримав від WADA імена 35 російських паралімпійців, чиї допінг-проби зникли в Московській антидопінговій лабораторії. Ще 19 допінг-проб російських спортсменів-учасників Паралімпіади в Сочі відправлені на повторне дослідження у зв'язку з підозрою їх підміни.

На Сочинських Паралімпійських іграх 2014 року російські атлети з великим відривом перевершили інші країни за кількістю завойованих медалей. Вони 30 разів вигравали "золото", 28 раз - "срібло" і 22 рази - "бронзу". 

Паралімпійські ігри в Ріо-де-Жанейро пройдуть з 7 по 18 вересня 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-