Апеляцію на зняття російських важкоатлетів з Олімпіади відхилено

Апеляцію на зняття російських важкоатлетів з Олімпіади відхилено

Укрінформ
Спортивний арбітражний суд (CAS) відхилив апеляцію Федерації важкої атлетики Росії на рішення Міжнародної федерації важкої атлетики (IWF) про відсторонення російських штангістів від Олімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Таким чином 3 серпня суд залишив у силі заборону для всіх 8 російських важкоатлетів, яку Міжнародна федерація важкої атлетики запровадила 29 липня.

У суді зазначили, що рішення IWF є «чинним і пропорційним».

Нагадаємо: 29 липня Міжнародна федерація важкої атлетики повідомила, що вирішила заборонити Федерації важкої атлетики Росії висувати спортсменів і технічних працівників на цьогорічні літні Олімпійські ігри у бразильському Ріо-де-Жанейро. Причиною стала допінгова статистика щодо російських важкоатлетів.

Виконавча рада IWF заявила, що Федерація важкої атлетики Росії і російські важкоатлети «зіпсували репутацію всієї важкої атлетики як спорту».

Раніше у Міжнародному олімпійському комітеті заявили, що російські спортсмени можуть бути допущені до нинішніх Олімпійських ігор тільки за індивідуальними рішеннями міжнародних федерацій їхніх видів спорту, якщо вони відповідатимуть низці умов щодо «чистоти» від допінгу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-