Бундестаг: Ситуація з допінгом в російському спорті - лише верхівка айсберга

Бундестаг: Ситуація з допінгом в російському спорті - лише верхівка айсберга

Укрінформ
Голова комітету бундестагу у справах спорту Дагмар Фрайтаг розкритикувала рішення Міжнародного олімпійського комітету про допуск збірної Росії до участі в Олімпіаді в Ріо.

Про це вона заявила в інтерв'ю телеканалу n-tv.

"Був упущений практично єдиний шанс забезпечити таку необхідну довіру до постійно декларованої політики МОК щодо нульової терпимості до допінгу", - сказала Фрайтаг.

Рішення МОК, навпаки, призвело до нових сумнівів, оскількисуперечить рекомендаціям WADA і національних антидопінгових агентств, а також очікуванням глав багатьох спортивних асоціацій і спортсменів, вважає вона.

Вона також висловила сумнів у тому, з яким ступенем вірогідності й відповідальності перевірятимуть російських спортсменів на допінг перед Іграми. На її думку, в результаті рішення щодо спортсменів з Росії та інших країн "будуть прийматися за абсолютно різними мірками і критеріями, що також створює нерівність".

При цьому голова парламентського комітету зазначила, що ситуація з допінгом в російському спорті - це тільки верхівка айсберга. "Той, хто вважає, що побачене нами в Росії - одиничний випадок, помиляється", - підсумувала політик.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-