Французький променад. Господарі Євро-2016 легко виходять у півфінал

Французький променад. Господарі Євро-2016 легко виходять у півфінал

Укрінформ
Збірна Франції без проблем перемагає в чвертьфіналі Ісландію 5:2. Наступний суперник господарів Євро-2016 – Німеччина.

Звісно, ісландці обіцяли дати бій господарям турніру, але робили це швидше із ввічливості перед власними вболівальниками. Авжеж, перемога над Францією роздула б подвиг вікінгів до епічних розмірів, втім для маленької острівної держави подібний масштаб був зовсім не обов’язковий. Ісландці і без цього виходили на гру в статусі героїв.

Натомість на команду Дідьє Дешама тиснуло навіть паризьке повітря. Гігантський тягар відповідальності міг паралізувати збірну Франції, яка і без того здобувала перемоги на Євро-2016 з величезними труднощами. Проблем «триколірним» додали і кадрові втрати. Через перебір карток пропускали гру ключові руйнівники – Рамі та Канте. 

Як показала гра, Франція все ж поборола внутрішніх демонів і легко довела свою перевагу у класі. Таке враження, що до 1/4 фіналу «галльські півні» вийшли на пік форми. Мобільність, гострота, настрій, реалізація. Фактично усе в матчі вирішили перші два голи. Відзначились Жиру та Погба. Скажімо, гол Жиру став яскравим прикладом переваги Франції у індивідуальній майстерності.

Отримавши комфортну перевагу, господарі Євро диктували супернику свої умови. Незважаючи на рахунок, Ісландія не розвалилася. Вікінги створювали власні моменти. Однак їх оборона цього разу втратила усі «заговори» і м’ячі продовжували влітати у ворота Халлдорссона. Забили ще Пайє і Грізманн. 4:0 до перерви – це виглядало майже як вирок для Ісландії, тому вікінгам залишалося лише гідно завершити матч.

Другий тайм міг перетворитися для «триколірних» на своєрідний парад на переповненому «Стад де Франс». Але ісландці сказали «ні» і не припинили дивувати. Пропущені м’ячі не збили їх настрій йти вперед. Французи виявились не готовими до цього. Вони очікували, що суперник лише відбиватиметься. А тут потрібно було ще й на повну працювати в захисті.

На ще один гол Жиру ісландці відповіли влучними ударами Сігторссона і Бярнасона, і другий тайм залишився за вікінгами 2:1. У підсумку остаточний результат мав не такий вже розпачливий вигляд для Ісландії – 5:2, а сам матч став першим прикладом, коли команди на турнірі зіграли у максимально відкритий футбол.

Зважаючи на гольовий феєрверк Франції, її півфінал проти Німеччина може стати кращим матчем турніру за якістю футболу. Щодо Ісландії, то вони, залишають Євро-2016 чемпіонами сердець. Дякуємо тобі, Ісландіє. Дякуємо, сучасній футбольній Спарті!

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-