У Німеччині занепокоєні російським ЧС-2018

У Німеччині занепокоєні російським ЧС-2018

Укрінформ
У Німеччині занепокоєні через правопорушення російських хуліганів у Франції - на тлі майбутнього Чемпіонату світу з футболу, який у 2018 році прийматиме Росія.

Зокрема, про це заявив лідер фракції Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) у Бундестазі Томас Опперманн в інтерв'ю виданню Spiegel Online, оприлюдненому в неділю, 19 червня.

"Росія як майбутня приймаюча сторона ЧС осоромилася з ніг до голови. Російська збірна грає у вишуканий футбол - і в той же час хулігани з Росії стають героями заголовків у пресі та ще й отримують оплески з Москви, коли завдають удари", - цитує Опперманна DW.

На його думку, ФІФА "повинна дати Росії чітко зрозуміти, що щось має відбутися". "Мають бути здійснені видимі кроки для мирного Чемпіонату світу з футболу, щоб уболівальники й гості змогли через два роки в Росії справді почуватися бажаними гостями", - наголосив політик.

У той же час Опперманн розкритикував концепцію безпеки у Франції. Він заявив, що був "шокований, наскільки слабо підготувалася французька поліція до очікуваної ескалації насильства серед хуліганів".

Нагадаємо, 11 червня під час матчу в Марселі між російською та англійською збірними сталися сутички між уболівальниками двох команд. Спровокували бійку російські фанати, які почали жбурляти різні предмети у бік одного з секторів з англійцями, а потім прорвались до них через кордон стюардів. Англійські фани змушені були рятувались втечею.

Після цього поліція затримала 43 російських уболівальників. 20 із них цієї суботи рішенням суду видворили з Франції, а ще трьох засуджено до позбавлення волі терміном до двох років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-