Британія шукає слід Кремля в бійках російських ультрас

Британія шукає слід Кремля в бійках російських ультрас

Укрінформ
Уряд Великобританії підозрює, що дії російських ультрас на Євро-2016 координувалися з Кремля і розслідує зв'язки фанатів з режимом Володимира Путіна.

Про це повідомляє The Guardian.

"Ми можемо бачити, що деякі з них (фанатів, які брали участь у заворушеннях - ред.) - співробітники силових структур Росії. Виглядає все це так, ніби це - продовження гібридної війни, розв'язаної Путіним", - заявило джерело видання.

Експерти висловлюють побоювання, що бійки фанатів на Євро-2016 використовуються Кремлем для демонстрації "російської сили" і одночасно підтримки всередині країни ідеї того, що решта світу проти Росії.

Зазначається, що після бійки в Марселі фейкові акаунти в Твітері поширювали точку зору, що  російських уболівальників ніби спровокували, а один з російських депутатів прокоментував сутички:  "Молодці хлопці, так тримати!".

Посилаючись на джерело, газета пише, що сторінки в соціальних мережах тих, хто був задіяний у заворушеннях, були ретельно перевірені.

Головний помічник констебля поліції Великобританії, що спеціалізується на футбольних хуліганах, заявив, що ці напади є найсерйознішими і найскоординованішими з тих, що він бачив за останні 10 років.

Як повідомлялося, вболівальники з Росії влаштували сутички перед матчем з Англією, а потім на трибунах і після фінального свистка. Один з англійських уболівальників, потерпілий у бійці з російськими фанатами, помер.

У Франції був зупинений автобус, який прямував з Марселя в Лілль, а його пасажири - 43 російських вболівальника - заарештовані. Троє російських хуліганів, звинувачених в участі у заворушеннях в Марселі 11 червня, були засуджені на строк від 1 до 2 років в'язниці.

Фото: Julian Simmonds

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-