Де і як живе збірна України на Євро

Де і як живе збірна України на Євро

Укрінформ
Забобонні люди кажуть, що як корабель назвеш, так він і попливе. Цікаво, а чи впливає назва верфі, де судно готувалось до першого плавання, на його долю? На прикладі збірної України ми бачимо, що так: команда, яка готувалась до матчів у місті Екс-Ан-Прованс стала першим фактичним «екс-учасником» чемпіонату Європи. Збіг? Ну звичайно збіг, звинувачувати у провалі команди назву міста – цей прийом могли б використати ЗМІ однієї з сусідніх країн. Ми ж з вами просто подивимось, де і як живуть наші хлопці у гостинній Франції.

Французький Львів

Місто-муніципалітет Екс-Ан-Прованс, де вже другий тиждень гостюють наші хлопці, знаходиться на півдні країни, хвилинах в 30 їзди на північ від Марселю. Як добре придивитись, воно нагадує наш Львів, міста за площею майже однакові: столиця Галичини займає 182 кв. км, а Екс-Ан-Прованс – 186. Крім того, однією з головних статей доходу французького муніципалітету, як і Львова, є туризм, сюди залюбки їздять відпочивати, місто красиве, має багато архітектурних пам’яток.

Його мешканці пишаються тим, що тут народився видатний художник-імпресіоніст Поль Сезан. Їх спортивною гордістю є клуб з американського футболу «Аргонавти», самий титулований у Франції, до речі. Проте зі звичайним футболом, з «сокером» тут якось не склалося. На арені «Жорж Каркассон», де тренується збірна України, свої домашні матчі проводить ФК «Екс-Ан-Прованс», любительський футбольний клуб, що виступає в одній з аматорських футбольних ліг. Колись він мав професійний статус (з 1953 по 1972 рік), а в сезоні 67-68 років навіть виступав у вищому дивізіоні французького футболу. Однак пограв там лише один сезон і вилетів.

То ж за великим футболом тут скучили і приїзд збірної України для місцевих любителів «гри мільйонів» став справжньою подією. Аншлаг на стадіоні під час відкритого тренування підопічних Фоменка забезпечили не лише вихідці з нашої країни, прийшло багато й місцевих. Прийняли наших надзвичайно тепло, за що слід подякувати Екс-Ан-Провансу.

Жили в найдорожчому готелі міста

Збірна України поселилась в одному з найкращих і найдорожчих готелів міста – 5-ти зірковому Renaissance. Окрім неймовірно красивих інтер’єрів, тут є спа-центр, криті басейни з підігрівом, лікувально-оздоровчі комплекси, тренажерний зал, парові лазні. На час Євро двомісний номер в цьому готелі коштує від 6400 до 12000 гривень на добу, вартість одномісних стартує від 7400 гривень.

Звісно, в такому готелі і прийом був відповідний: коли наша команда сюди заїжджала, її з українськими прапорами вийшли зустрічати його співробітники. Є навіть відео цієї зустрічі:  

Безпека понад усе

Франція, навчена недавнім жахливим досвідом, зробила все, щоб під час «Євро-2016» гості країни не відчували загрози терактів. Не встигла наша делегація заїхати в місце свого розташування, як в медіацентрі збірної України провели обшук для виявлення вибухонебезпечних речовин. Шукали не тому, що отримали анонімний дзвінок про замінування, або в когось були підозри, що в нашому медіацентрі є бомба. Шукали про всяк випадок, щоб пересвідчитись в безпеці. Окрім того, на кожному поверсі готелю, де мешкає українська делегація, постійно чергують кілька представників французької служби безпеки, а кожного дня о 7-й ранку автобус збірної та супровідні машини перевіряють на наявність вибухонебезпечних речовин. З командою постійно їздять кілька французьких охоронців з автоматами в чохлах, на стадіонах дуже ретельно перевіряють акредитацію і будь хто до команд не наблизиться.

Чекаємо «матчу честі»

Організатори Чемпіонату Європи зробили все, щоб його учасники відчували себе комфортно. Можна не сумніватись, що якби в їх силах було забезпечити «комфортну» гру нашої збірної – вони б зробили й це. Але такий аспект футбольного свята залежить лише від наших хлопців і вони, будемо відверті, розчарували. У нас лишилась гра з поляками, яка, за словами Руслана Ротаня, буде нашим «матчем честі». Було б не погано, щоб наші збірники нарешті порадували і залишили «Євро-2016» «грюкнувши дверима» на останок. Поки що єдині двері, якими ми можемо грюкати – це двері номеру готелю, що коштує від 6400 гривень на добу.

Євген Коровай

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-