Правозахисники вимагають заборонити гімн хорватських фанів за расизм

Правозахисники вимагають заборонити гімн хорватських фанів за расизм

Укрінформ
Дві європейські правозахисні та одна антифашистська хорватська асоціації звернулися з офіційними листами на ім’я міністра спорту Франції, очільників УЄФА та Федерації з футболу Хорватії з вимогою заборонити співати офіційний гімн хорватських уболівальників через його расистський контекст.

Про це інформує французький телеканал Francetvinfo.

"Ця пісня справжній заклик до ненависті і відродження ненависті та балканської війни, вважає кілька європейських антирасистських організацій", - повідомляє телеканал.

Телеканал нагадує, що у неділю 12 червня та столичному стадіоні "Парк де Пренс" відбудеться матч першого групового турніру між збірними Хорватії та Туреччини, який може закінчитися сутичками між уболівальниками через виконання офіційного гімну саме хорватських ультрас.

Правозахисні організації звернулися з офіційними листами на ім’я міністра спорту Франції, очільників УЄФА та Федерації з футболу Хорватії про заборону виконання пісні "Lijepa Li Si", яка закликає до ненависті та війни.

Автором пісні є хорватський композитора та рок-музикант Марко Перкови. У його творчій скарбниці є кілька пісень про пронацистський режим хорватських усташів та прославлення військових злочинів, відзначають правозахисники. Через расистський контекст пісень Перковичу були заборонені концерти у  Нідерландах, Австрії та Швейцарії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-