Перед матчем. Франція розпочинає похід за титулом

Перед матчем. Франція розпочинає похід за титулом

Аналітика
Укрінформ
У матчі-відкритті чемпіонату Європи господарі турніру - французи зіграють із середняками континентального футболу - збірною Румунії

Сьогодні у передмісті Парижа о 22.00 добре нам відомий угорський арбітр Віктор Кашшаї розпочне стартову гру Євро-2016 Франція - Румунія. Гра на елітному "Стад де Франс" дасть заспів усьому турніру і, як вважають експерти, має відповісти на одне з головних питань чемпіонату - чи готова Франція здобути титул?

Як свідчить історія, французька збірна неодмінно перемагає на домашньому турнірі. Таке вже ставалося з командою легендарного Платіні на Євро-84 та збірною неперевершеного Зідана на ЧС-98. Нинішня збірна "триколірних" не поступається своїм попередникам за кількістю талантів та класом футболу, тому від неї чекають лише успіху. 

Напередодні турніру Франція буквально знищувала своїх суперників. 9 перемог в останніх 10-ти поєдинках. А на власному полі "галльські півні" програвали взагалі рік тому. Ейфорії місцевим уболівальникам додає й чудова форма усіх лідерів - воротаря Льоріса, захисників Косьєльни і Санья, організаторів атак Канте і Погба та форвардів Грізманна, Жиру і Мартіаля. При цьому, зіркових Погба та Грізманна вже сміливо записують у майбутні герої Євро-2016. 

Румунам зараз важко позбутися тавра "першої жертви непереможної Франції", але, як пишуть румунські ЗМІ, "наша збірна не збирається завчасно лягати в труну". У наших сусідів є кілька власних козирів - стартове хвилювання господарів та міцний захист. У відборі румуни пропустили усього два м'ячі у 10-ти матчах, а те, що Україна нещодавно "накидала" їм одразу чотири голи, скоріше нещасний випадок. Не повинно вводити в оману й те, що 34-річний Разван Рац, який вже давно виявився непотрібним "Шахтарю", у збірній і надалі - ключова фігура. Просто його досвід у національній команді виявився куди потрібнішим, ніж у "Шахтарі".

Букмекери безапеляційно прогнозують Франції перемогу 2:0 і навіть 3:0, посилаючись на шалений клас господарів і проблеми румунів у атаці. Врятувати від поразки останніх може хіба що "припаркований автобус" біля власних воріт, або ж фатальне невезіння французів. Очевидно, яскравого видовища перший матч турніру не подарує, але гострота перших відчуттів все одно не дасть нам нудьгувати сьогодні увечері. 

«СТАД ДЕ ФРАНС» - СТАДІОН ЧЕМПІОНАТІВ СВІТУ ТА ЄВРОПИ

Арена "Стад де Франс" (Сен-Дені), де відбудеться прем'єрна гра Євро-2016, вміщує 81 тисячу глядачів. Це головна арена Франції та усього турніру. Під час Євро-2016 тут зіграють сім матчів.  

Стадіон розташований у північному передмісті Парижа - Сен-Дені на території колишньої газової станції. Арену побудували до чемпіонату світу-98. Бюджет проекту склав 364 млн євро. Цікаво, що арену планували назвати на честь видатного футболіста і скандального президента УЄФА Мішеля Платіні. Втім, французьке міністерство спорту вирішило зупинитись на нейтральній назві "Стад де Франс". Перший м'яч в історії стадіону забив легендарний Зінедін Зідан.

На арені встиг побувати кожен шостий мешканець Франції. "Стад де Франс", окрім футбольного чемпіонату світу, приймав аналогічні змагання з регбі та легкої атлетики. 

На "Стад де Франс" збірна України зіграла проти французів чотири поєдинки. Після нічиї 0:0 у відбірному матчі Євро-2000, наступні зустрічі наші футболісти з кожним матчем завершували все гірше й гірше - 0:1, 0:2, 0:3. 

У листопаді 2015 року на території "Стад де Франс" терористи планували теракт під час товариського матчу Франція - Німеччина. На щастя, вибух стався лише на околиці стадіону.

Святослав Василик

Перше фото: rsport.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-