"Шахтар" - "Севілья": Текстова трансляція - сьогодні на Укрінформі

Укрінформ
Футболісти донецького "Шахтаря" проведуть у четвер перший поєдинок 1/2 фіналу Ліги Європи УЄФА, в якому команда Мірчі Луческу на "Арені Львів" зіграє з чинним володарем трофею іспанською "Севільєю".

На сайті Укрінформу можна буде стежити за текстовою трансляцією матчу. Початок гри о 22.05.

Команди зустрічалися в єврокубках 9 років тому. "Севілья" Хуанде Рамоса здолала "Шахтар" в 1/8 фіналу Кубка УЄФА-2006/07. Після нічиєї (2:2) в Іспанії голкіпер андалузців Андрес Палоп зрівняв рахунок за секунду до кінця матчу у відповідь в Донецьку - 2:2. У додатковий час Ернесто Чевантон приніс гостям путівку у чвертьфінал. "Севілья" в тому сезоні виграла Кубок УЄФА.

Андалузці перемогли у двох попередніх розіграшах турніру і претендують на третій поспіль тріумф у Лізі Європи. Жоден клуб не вигравав першість в будь-якому єврокубку три рази поспіль з часів мюнхенської "Баварії", яка в сезоні 1975/76 втретє поспіль завоювала Кубок європейських чемпіонів.

Нагадаємо, у фіналі минулого сезону "Севілья" у Варшаві обіграла дніпропетровський "Дніпро" (3:2).

"Шахтар" грає у півфіналі вперше з 2009 року, коли клуб здобув перемогу в останньому розіграші Кубка УЄФА.

"Шахтарю" у першому матчі не допоможуть дискваліфікований Фред та травмований Азеведо. У "Севільї" через травми не зіграють захисники Бенуа Тремулінас, Аділь Рамі, півзахисники Вітоло та Хосе Антоніо Рейєс.

Головний тренер "Шахтаря" Мірча Луческу: "Не вважаю "Севілью" фаворитом. Як правило, у півфіналі Ліги Європи вже зустрічаються клуби рівня Ліги чемпіонів. На цій стадії набагато складніше забивати м'ячі, матчі зазвичай закінчуються з мінімальним результатом, адже суперники дуже добре вивчають один одного. Крім всієї підготовки, яку ми проводимо, потрібна хороша підтримка, везіння і більше сміливості. Необхідно правильно інтерпретувати моменти, тому що граємо з дуже хорошою командою. У складі "Севільї" дуже досвідчені футболісти, які пройшли через багато сильних клубів. Кожен з них знає, що робити на полі в тому чи іншому епізоді. Зазвичай, коли є такі гравці в команді, то завойовуються титули. "Севілью" очолює кваліфікований тренер, який дуже добре підкований тактично, добре організовує гру. Сильна команда нашого рівня".

Головний тренер "Севільї" Унай Емері: "Ми насолоджуємося кожним моментом, і зараз у нас дуже багато енергії. Досягнення "Шахтаря" за останні 10 років вражають, але весь цей час він втрачав важливих гравців. Ми в півфіналі третій сезон поспіль і зараз думаємо тільки про те, щоб пройти далі. На даний момент ми у відмінній формі. У гравців горять очі, вони сповнені емоцій, і команда виглядає дуже згуртованою. Ми прекрасно розуміємо, що у нас є можливість увійти в історію".

Матч "Шахтар" - "Севілья" обслуговуватиме бригада арбітрів з Польщі, яку очолює Шимон Марчиняк. Делегат УЄФА - Дейн Йост (Словенія), суддівський спостерігач - Стефан Орманджиєв (Болгарія).

Поєдинок у відповідь відбудеться 5 травня на арені "Рамон Санчес-Пісхуан" в Севільї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-