Бубка: У Ліллегаммері написана нова сторінка українського спорту

Бубка: У Ліллегаммері написана нова сторінка українського спорту

Укрінформ
Президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка прокоментував підсумки виступу української збірної на ІІ зимових Юнацьких Олімпійських іграх, які вчора завершилися у Ліллегаммері.

Бубка назвав це норвезьке місто символічним для нашої команди, яка здобула три медалі, адже саме в ньому 1994 розпочалася олімпійська історія незалежної України, повідомили Укрінформу у прес-службі НОК.

"Ліллегаммер - це символічне місто для України. Саме там 22 роки тому розпочалася олімпійська історія незалежної України і було здобуто "золото" фігуристки Оксани Баюл і "бронза" біатлоністки Валентини Цербе. Приємно, що ці славні традиції продовжені і написана нова яскрава сторінка українського спорту", - зазначив головний олімпієць України.

Нитнішній виступ українців він також вважає чудовим результатом, адже, окрім медалей, багато представників нашої країни увійшли до топ-10 у різних видах спорту.

"Три медалі - чудовий результат! Усі медалі стали історичними для України. "Золото" біатлоністки Христини Дмитренко стало першою нагородою найвищого гатунку для України на зимових Юнацьких Олімпійських іграх. Срібну медаль виборов наймолодший учасник збірної - 14-річний фігурист Іван Шмуратко. Бронзова нагорода сноубордистки Дарини Кириченко є першою для нашої країни в цьому виді спорту на змаганнях такого рівня. Багато наших юних олімпійців у величезній конкуренції із найкращими атлетами світу зуміли потрапити до топ-10 у біатлоні, сноубордингу, фігурному катанні, лижному двоборстві, санному спорті, лижних гонках, скелетоні. У нас зростає гідна зміна, перспективний спортивний резерв. Хочеться вірити, що ці Юнацькі Олімпійські ігри стануть фундаментом для розвитку спортивної кар'єри  наших юних спортсменів, трампліном для нових досягнень", - наголосив Бубка.

Фото: noc-ukr.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-