Українські спортсмени вирушили на II зимові Юнацькі Олімпійські ігри

Українські спортсмени вирушили на II зимові Юнацькі Олімпійські ігри

Укрінформ
Збірна України вирушила у середу на II зимові Юнацькі Олімпійські ігри, які пройдуть з 12 по 22 лютого в Ліллехаммері (Норвегія).

Про це повідомляє прес-служба Національного олімпійського комітету України.

За декілька годин до від’їзду до столиці ІІ зимових Юнацьких Олімпійських ігор, в Олімпійському домі відбулась зустріч наших юних олімпійців зі спортивним керівництвом країни. Напутні слова атлетам лунали від президента НОК олімпійського чемпіона Сергія Бубки, міністра молоді та спорту Ігоря Жданова, заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту, срібного призера Олімпійських ігор в Сіднеї-2000 з плавання Дениса Силантьєва й першої медалістки Незалежної України, бронзової призерки Олімпійських ігор в Ліллехаммері-1994 з біатлону Валентини Цербе.

"Хочеться побажати вам, юні спортсмени, щоб ви сповна відчули цей незабутній олімпійський дух і стали достойними членами великої і дружньої олімпійської родини. Вдячний вашим батькам і тренерам за виховання, Міністерству молоді та спорту, федераціям, фізкультурно-спортивним товариствам - за підготовку, а нашому партнеру - компанії PEAK за те, що наша команда буде виглядати яскраво та стильно на Юнацьких Олімпійських іграх. У добру путь, юні олімпійці України! Ми віримо у вас. Пам'ятайте, що переможете себе, переможете всіх!", - наголосив Сергій Бубка.

Денис Силантьєв та Валентина Цербе провели традиційну процедуру передачі прапора України юним атлетам. Синьо-жовтий стяг прийняли чемпіонка України серед юніорів з фігурного катання у танцях на льоду Анжеліка Юрченко та учасник Кубка Європи зі скелетону Владислав Гераскевич.

Право представляти Україну на престижних планетарних змаганнях зуміли вибороти 23 українці. Вони будуть представлені у дев'яти видах спорту: біатлоні, лижному двоборстві, фігурному катанні, санному спорті, стрибках на лижах з трампліну, лижних гонках, гірськолижному спорті, сноубордингу та скелетоні.

Наймолодшим представником юнацької олімпійської збірної команди України є фігурист Іван Шмуратко з Києва, якому наприкінці грудня виповнилось 14 років. Також саме цей вид спорту - фігурне катання, делегував найбільшу кількість своїх учасників до збірної - 7 чоловік.

Найбільшу кількість атлетів до збірної підготували Харківська (6 спортсменів) та Львівська (5) області, а також місто Київ (5).

Загалом 1100 атлетів з 71 країни світу віком від 14 до 18 років протягом 10 днів розіграють 70 комплектів нагород в усіх традиційних 15 зимових дисциплінах.

Нагадаємо, на I зимових Юнацьких Олімпійських іграх 2012 року в Інсбруку (Австрія) українські спортсмени здобули три срібні медалі - у фігурному катанні - Олександра Назарова/Максим Нікітін (танці на льоду), Ярослав Паніот (одиночне катання) та у шорт-треку Марія Долгополова.

Фото: noc-ukr.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-