Українка виграла

Українка виграла "срібло" на юніорському ЧС-2016 з біатлону

Укрінформ
Першу медаль збірної України на юніорському чемпіонаті світу в Чейле-Градістей (Румунія) завоювала Анастасія Меркушина, яка посіла друге місце в індивідуальній гонці на 12,5 км.

Про це повідомляє Федерація біатлону України.

"Допустивши промах на другому вогневому рубежі Настя до останніх метрів дистанції билася навіть за "золото", але в підсумку поступилася 8,6 секунди австрійці Сюзанні Кюртцхалер, яка стріляла чисто. Третє місце на подіумі зайняла ще одна представниця Австрії Юлія Швайгер", - наголошується в повідомленні.

У тридцятці найкращих фінішували ще дві українки - Сніжана Тісєєва і Марія Кручова. А ось Анастасія Ничипоренко не зуміла піднести себе на день народження подарунок у вигляді високого результату: з сімома хвилинами штрафу у неї 49-й рядок у протоколі.

У юніорів "золото" завоював австрієць Фелікс Ляйтнер, який вже ставав чемпіоном світу в минулому році в гонці переслідування. Цього разу йому скорилися 19 з 20-ти мішеней, а швидкість проходження дистанції була настільки високою, що ніхто з суперників не мав шансів відібрати у нього перемогу.

Срібний призер гонки відстав від австрійця майже на дві хвилини. Ним став італієць Андреа Баретто - єдиний з учасників, хто закрив усі мішені. Бронзову нагороду завоював фінішер недавньої естафети збірної США на Кубку світу Шон Доерті.

Серед українців порадував Віталій Труш, який посів досить високе восьме місце. Спеціаліст індивідуальних гонок Антон Мігда сьогодні заробив три хвилини штрафу і замкнув двадцятку найсильніших, а номінальний лідер юніорської команди Максим Івко на цей раз фінішував 24-м. Ще в одного українця, Дениса Насико, підсумкове 47-е місце.

Завтра в Чейле-Градістей пройдуть спринти у юнаків та дівчат.

Фото: xsport.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-