Платіні оскаржить своє відсторонення від футболу

Платіні оскаржить своє відсторонення від футболу

Укрінформ
Усунений від футбольної діяльності президент УЄФА Мішель Платіні 12 січня офіційно звернувся до апеляційного комітету ФІФА для оскарження своєї дискваліфікації.

Про це повідомляє агентство AFP. 

Адвокат Платіні Тібо Д'алі зазначив, що президент УЄФА ознайомлений з усіма "причинами його дискваліфікації", які ретельно проаналізовані.

Нагадаємо, наприкінці вересня 2015 року швейцарське Федеральне бюро юстиції відкрило справу проти президента ФІФА Йозефа Блаттера, якого підозрюють у тому, що 2011 року він незаконно переказав два мільйони швейцарських франків Платіні. 21 грудня арбітражна палата комітету з етики ФІФА усунула Блаттера та Платіні від футбольної діяльності на вісім років. Пізніше обидва заявили, що оскаржать це рішення у Спортивному арбітражному суді.

7 січня нинішнього року Платіні зняв свою кандидатуру на посаду президента ФІФА. Вибори нового керівника світового футболу пройдуть 26 лютого в Цюріху.

Блаттер беззмінно керував Міжнародною федерацією футбольних асоціацій (ФІФА) з 1998 року. Платіні очолював Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) з 2007-го.

Фото: bbc.com 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-