Вирішальний вересень: потрібні мінімум 4 очки

Вирішальний вересень: потрібні мінімум 4 очки

Укрінформ
Як потрібно зіграти нашій збірній, щоб вийти на ЧС-2018.

Відбір на ЧС-2018 входить у завершальну стадію. Залишається осінній відрізок, де збірній Україні в групі потрібно зіграти ще чотири матчі. Якщо ми посядемо друге місце, то гратимемо ще два додаткові поєдинки за путівку до Росії-2018. Втім, це друге місце у групі ще потрібно вибороти. Суперники у нас непрості і тепер кожне очко у відборі надважливе.

Для початку нагадаємо собі турнірну ситуацію у нашій відбірковій групі І, де усі команди зіграли 6 матчів. Перший стовпчик - очки, другий – забиті та пропущені м’ячі.

1.Хорватія    – 13 11:2

2.Ісландія     – 13 9:6

3.Туреччина – 11 11:6

4.Україна      – 11 9:5

5.Фінляндія  – 1 4:10

6.Косово       – 1 3:18

Тепер нагадаємо наш календар матчів, що залишилися.

2 вересня. Україна – Туреччина

5 вересня. Ісландія – Україна

6 жовтня. Косово – Україна

9 жовтня. Україна – Хорватія

Якщо ми переможемо в усіх поєдинках і наберемо 12 очок то гарантуємо собі перше місце у групі і пряму путівку на ЧС-2018. Ніби все просто. Хоча зрозуміло, що це зовсім не «просто». Якщо ж ми десь втратимо очки, то тут не все залежатиме від нас.

Фактично вирішальними стають для нас вересневі матчі проти Туреччини (вдома) та Ісландії (в гостях). Наберемо шість очок – і максимально підвищимо наші шанси на вихід з групи. Чотири очки в цих матчах збережуть нам надію на путівку на ЧС-2018. А от менше чотирьох очок роблять примарними наші мрії про Мундіаль.

При цьому нам вигідніше навіть двічі зіграти внічию з вересневими суперниками, ніж комусь програти, а у когось виграти. Програвши, ми відпустимо конкурента (турків чи ісландців) у боротьбі за друге місце і далі нам вже залишається сподіватись, що хтось з них втратить очки з аутсайдерами групи. До речі, ті ж фіни здатні у вересні відібрати очки у Ісландії, а у жовтні – у Туреччини. Обидва ці матчі фіни грають вдома.

Взагалі, програма-мінімум на осінь – це набрати в матчах з прямими конкурентами Туреччиною, Ісландією і Хорватією не менше 7 очок з 9 можливих. Знову повторимо, для команди Андрія Шевченка на 99% все вирішуватиметься у вересні. Тому лише перемоги над турками та ісландцями залишать нас у пріоритетному становищі над конкурентами. Якщо ж 2 вересня у Харкові ми програємо Туреччині, то подальша боротьба у групі перетвориться для нас у безнадійне переслідування конкурентів.

Святослав Василик, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-