Перемога в Тампере: характер є, футболу мало

Перемога в Тампере: характер є, футболу мало

Укрінформ
Дебютний гол Бесєдіна приніс України перемогу над Фінляндією 2:1.

Збірна України здобула важливу перемогу у відборі ЧС-2018, обігравши на виїзді Фінляндію 2:1. Голи Коноплянки і Бесєдіна принесли нам три очки і «синьо-жовті» покращили свої шанси у боротьбі за друге місце у групі.

Після ганебної поразки від Мальти за результат цієї гри ми усі переживали. Фіни сильніші за Мальту і проти них необхідно було показувати на полі куди більше. На тлі психологічної втоми після тривалого сезону і очікуваної відпустки, ми усі сумнівались – а чи вистачить нашим сил і характеру обіграти непростого суперника. На щастя, сил і характеру вистачило. А щодо змісту самої гри, то в таких поєдинках він відійшов на другий план.

У стартовому складі збірної вийшли одразу 9 нинішніх та колишніх гравців «Шахтаря». Виняток – Ярмоленко і Коноплянка. Швидше за все, Андрій Шевченко несвідомо зробив ставку на донецьких вихованців. Вочевидь, саме вони виявились краще готовими до матчу у Тампере, а спільні клубні «корені» мали допомогти їм швидше знайти спільну мову на полі.

У першому таймі побоювання за результат справдились. Ми все робили занадто повільно, занадто схематично. Ярмоленко і Коноплянка намагались загострювати, але жодна наступальна акція від них не пройшла. Не було і влучних ударів здалеку. Фіни грали у свою силу і цього їм цілком вистачало аби створювати нам проблеми. Здалось, наша збірна або економить сили на другий тайм, або ж реально не може контролювати м’яч і швидко атакувати.

Після перерви «синьо-жовті» зуміли додати. З’явилися рух, швидкість, пресинг, емоції. Запрацювали фланги. Як наслідок, пішли моменти і стався гол Коноплянки після симпатичної атаки за участі Малиновського. Дуже важливо, що за рахунку 1:0 наші не сіли на власні ворота, і тим більше не стали розслаблятися. Помилки і гол у відповідь – це був наслідок тиску фінів, які вичавили з себе все і на останні хвилини у них не вистачило сил.

Ключовим фактором нашої перемоги став швидкий гол у відповідь. Якби не він – невідомо чим би усе завершилось. Можливо, в той момент нам десь пощастило. Але все одно відзначимо гольове відчуття Бесєдіна, для якого це був дебютний гол у складі збірної.  

У підсумку маємо дуже важку перемогу 2:1. Наша збірна, якщо і покращила свою гру, то ми це ледь помітили. Старі проблеми нікуди не ділись. Ми й надалі граємо академічно, повільно, прогнозовано. Нікуди не зникли помилки у захисті. Що сподобалось, так це емоції, 100% віддачі, вміння додати протягом матчу і звичайно голи. Ми перемогли і залишились в перегонах за путівку на ЧС-2018.

Святослав Василик, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-