Троє українців у Мінську пробилися до шахового Кубка світу

Троє українців у Мінську пробилися до шахового Кубка світу

Укрінформ
Українські шахісти останнім часом не дуже добре виступають на чемпіонатах Європи. От і цього разу на континентальному форумі в Мінську наші гросмейстери зірок з неба не хапали.

Нагадаємо, що у столиці Білорусі розігрувалося не лише чемпіонське звання, а й місця на Кубку світу. Треба сказати, що незадовго до кінця змагань була підозра, що лише один, максимум двоє наших земляків, проб’ються на Кубок світу. Проте на фініші просто чудово зіграли Олександр Арещенко та Мартин Кравців, які набрали по 3,5 очка з 4-х. Це зрештою принесло їм 8 пунктів з 11 можливих. Додаткові показники дали Мартину десяте місце, а Олександру - одинадцяте.

На пів-очка менше набрали Юрій Кузубов та Руслан Пономарьов. Проте, їхній настрій був цілком протилежним. Юрій став 27-м і потрапив до Кубку. А Руслан - тридцять третім, і не здобув такого права. Прикро, звичайно, що цей чудовий гросмейстер удруге поспіль не гратиме у такому змаганні. Руслан здобув чотири перемоги і сім нічиїх, але цього виявилося замало. 

По 7 очок в активі досвідченого Сергія Федорчука та київського школяра Кирила Шевченка. Для юного міжнародного майстра - це видатний успіх. Він виконав гросмейстерський норматив та додав багато пунктів до свого рейтингу. 

Невдалим виявився чемпіонат для Антона Коробова, Михайла Олексієнка, Станіслава Богдановича, Олександра Бортника та Володимира Онищука. А Юрій Криворучко та Андрій Волокитін, коли зрозуміли, що у них немає шансів розраховувати на успіх, взагалі знялися із змагань. Що ж, сподіватимемося, що ті, для кого турнір у Мінську склався невдало, добре покажуть себе у Ханти-Мансійську (Росія) у складі збірної України на командному чемпіонаті світу, який стартує вже 17 червня.

Перше - третє місця розділили росіяни Максим Матлаков та Володимир Федосєєв та Баадур Джобава з Грузії - 8,5 очка з 11-ти. Чемпіоном став Матлаков, другим - Джобава. До речі, грузинський шахіст стартував невдало - 1 очко з 3-х, але потім здобув сім перемог поспіль!

Нагадаю, що на Кубку світу в Батумі (Грузія), який пройде у вересні, до української трійки приєднається ще й Павло Ельянов.

Петро Марусенко, міжнародний майстер, тренер ФІДЕ. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-